Politerno > Україна і світ > Рада звільнила Пристайка і призначила віце-прем’єром Стефанішину

Рада звільнила Пристайка і призначила віце-прем’єром Стефанішину

  • 4 Червня, 2020
  • 792 Переглядів
  • 0

Верховна рада звільнила Вадима Пристайка з посади віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, та призначила на цю посаду Ольгу Стефанішину. 

296 нардепів схвалили проект постанови №3583 “Про звільнення Пристайко В.В. з посади віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції”.

Відзначимо, Пристайка з липня 2017 року указом п’ятого президента Петра Порошенка призначили главою місії України при НАТО.

Потім 22 травня минулого року він був призначений заступником глави Адміністрації президента, а 29 серпня за пропозицією президента Володимира Зеленського Рада призначила його міністром закордонних справ.

При цьому 4 березня нардепи проголосували за відставку Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра, що призвело до відставки всього уряду. У той же день ВР затвердила новий склад Кабміну, де Пристайко був призначений віце-прем’єром з питань євроінтеграції України.

За проект постанови №3584 щодо призначення Ольги Стефанішиної віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції проголосували 255 депутатів.

Відзначимо, Стефанішина з березня по грудень 2017 року працювала директором Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ.

А вже в грудні її призначили на посаду генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату.

Ольга Стефанішина має 5-й ранг державного службовця.

Нагадаємо, Кабмін запропонував Верховній Раді призначити Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Олександра Ткаченка міністром культури і інформаційної політики, а Ольгу Стефанішину віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE