Politerno > Україна і світ > До кінця тижня призначать 3 нових міністрів – стало відомо, хто зайде у ВР замість Ткаченка

До кінця тижня призначать 3 нових міністрів – стало відомо, хто зайде у ВР замість Ткаченка

  • 3 Червня, 2020
  • 847 Переглядів
  • 0

Денис Маслов

Кабмін пропонує Верховній Раді призначити Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Олександра Ткаченка міністром культури і інформаційної політики, а Ольгу Стефанішину віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Відповідні проєкти постанов подані прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і зареєстровані і Верховній Раді 3 червня.

У зв’язку з пропозицією призначення Стефанішиної ще одним проєктом постанови пропонується звільнити Вадима Пристайка з посади віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив нардепів про надходження вищевказаних документів до парламенту та доручив профільним комітетам у середу на своїх засіданнях розглянути подання Шмигаля щодо кадрових призначень і надати висновки щодо можливого розгляду цих питань уже в четвер, 4 червня.

У свою чергу, голова фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія підтвердив, що у четвер, 4 червня, Верховна Рада розгляне призначення 3 нових міністрів та віцепрем’єра з питань євроінтеграції.

 “Я думаю, що не варто чекати ніякої недовіри уряду. Поодинокі кадрові питання і ротації можна точно чекати, я думаю. Саме на цьому тижні, я сподіваюсь, у нас буде три нових міністра: це міністр захисту довкілля, це міністр освіти, міністр культури і віцепрем’єр з питань європейської інтеграції. Я думаю, що будуть чотири людини, які будуть проголосовані”, – сказав Арахамія на брифінгу.

Політик вважає, що відповідні призначення у Раді проголосують у четвер, 4 червня.

За його словами, у нардепів фракції також багато питань до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тому його з нетерпінням чекають на засіданні Ради у п’ятницю, 5 червня. 

Місце нардепа від “Слуги народу” Олександра Ткаченка у Верховній Раді займе колишній суддя і юрист з Дніпра Денис Маслов.

Про це свідчать дані ЦВК і про це також повідомив голови фракції СН Давида Арахамії.

“Це пан Маслов – досвідчений юрист, тому він, можливо, буде працювати в іншому комітеті, але думаю, що це гідна заміна”, – зазначив нардеп.

Маслов значиться 138-им у списку “Слуги народу”. Він є керуючим партнером адвокатського об’єднання “ЛОУАТЕК”, директором ТОВ “Авін Трейд”, засновником “Юридичної фірми “Форца”.

Член ради Дніпропетровського відділення Асоціації правників України, делегат в Правовий асамблеї Асоціації правників України від Дніпропетровської області, член регіональної ради з питань реформ у сфері юстиції.

Маслов працював суддею Дніпровського райсуду міста Дніпродзержинська, про що свідчить його декларація за 2018 рік. Займав керівні пости в юридичних компаніях.

Закінчив юридичний факультет Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара. Має другу вищу освіту за спеціальністю “Банківська справа”.

Нагадаємо, що 1 червня фракція “Слуга народу” підтримала голову комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, колишнього гендиректора каналу “1+1” Олександра Ткаченка на місце міністра культури.

Також стало відомо, що на нову посаду міністра екології розглядають двох кандидатів – зокрема заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Романа Абрамовського. Абрамовський – колишній заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (лютий-вересень 2015 року).

Джерела “Європейської правди” підтвердили також, що парламент має намір призначити нового віцепрем’єра – Ольгу Стефанішину, що замінить на цій посаді Вадима Пристайка.

Народний депутат “Слуги народу” Ірина Верещук заявила, що міністра внутрішніх справ Арсена Авакова не можна відправляти у відставку, бо це питання національної безпеки. Вона запропонувала “Голосу” надати свого кандидата на цю посаду, зокрема, Вакарчука.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE