Politerno > Україна і світ > Уряд впроваджує нові послаблення карантину

Уряд впроваджує нові послаблення карантину

  • 3 Червня, 2020
  • 1376 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів дозволив з 5 червня повноцінно працювати закладам харчування, церквам проводити богослужіння, людям старше 60-ти покидати оселю, авіакомпаніям здійснювати внутрішні рейси.

Про це йшлося на засідання уряду.

Урядовці одностайно внесли зміни до постанови від 20 травня №392.

“Пропонується дозволити з 5 червня 2020 року роботу закладів громадського харчування, зокрема, приймання відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Дозволити проводити релігійні заходи н відкритому повітрі за умови контролю релігійною організацією фізичної дотримання дистанції між учасниками не менше, ніж півтора метри, та в приміщенні – за умови перебування не більше, ніж 1 особи на 5 кв м площі будівлі.

Дозволити з 5 червня особам, які досягли 60-річного віку, не дотримуватися умов самоізоляції.

Обмежити діяльність закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Дозволити проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у віддаленому й дистанційному режимі.

Пропонується передбачити, що у разі невідповідності епідемічної ситуації у регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом 3 днів поспіль регіональна комісія ТЕБ та НС збирається позачергово та приймає рішення про скасування деяких протиепідемічних заходів, виходячи з оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні”, – йдеться у рішенні.

“Пропонується запровадити поетапне відновлення повітряного сполучення та надання дозволу з 5 червня для внутрішніх авіаперевезень, з 15 червня – для міжнародних авіаперевезень”,  – зазначив міністр інфраструктури Криклій.

Мінінфраструктури також запропонувало дозволити перевезення до 4 пасажирів на авто (без урахування дітей віком до 14 років). Виняток – родини.

Нагадаємо, Кабінет міністрів представив державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених COVID-19.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE