Politerno > Україна і світ > МВФ повинен визначитися з траншем для України до 10 червня – Шмигаль

МВФ повинен визначитися з траншем для України до 10 червня – Шмигаль

  • 3 Червня, 2020
  • 838 Переглядів
  • 0

Міжнародний валютний фонд визначиться з траншем для України після засідання ради, яке відбутися до 10 червня.

Про це заявив глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль у ході засідання уряду.

“Сьогодні ми можемо говорити про те, що в термін до 10 червня пройде засідання ради МВФ, на якому буде прийнято остаточне рішення про виділення Україні траншу загальною сумою 5 млрд доларів”, – розповів прем’єр.

Відзначимо, на початку тижня Шмигаль роз’яснив, що Україна очікує кредит за програмою stand-by з досить спрощеними умовами. Він дозволить Україні рухатися в напрямку подолання наслідків кризи через пандемію коронавірусу.

Так, глава уряду зазначав, що перший транш Україна очікує отримати в червні, його розмір складе 1,9 млрд доларів, а на осінь очікується ще 1,6 млрд доларів. За словами прем’єра, в наступному році Україна розраховує ще на 1,5 млрд доларів.

Раніше ми повідомляли, що 5 червня Міжнародний валютний фонд має схвалити нову кредитну програму для України на 5 млрд доларів.

Нагадаємо, Кабмін пропонує Верховній Раді призначити Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Олександра Ткаченка міністром культури і інформаційної політики, а Ольгу Стефанішину віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE