Politerno > Україна і світ > Кулеба і Пристайко поміняються посадами, а міністром ветеранів стане військовий

Кулеба і Пристайко поміняються посадами, а міністром ветеранів стане військовий

  • 4 Березня, 2020
  • 924 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради кандидатуру Дмитра Кулеби на посаду міністра закордонних справ, а новим міністром ветеранів стане Сергій Бессараб.

Про це повідомляє кореспондент “ЄП” з посиланням на джерела у парламенті.

Про таку домовленість повідомили в середу представникам фракції “Слуга народу”.

Президент спрямував до парламенту офіційне подання, в якому йдеться, що Кулеба очолюватиме лише МЗС – отже, він не зберігає нинішню посаду віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Як пояснили джерела видання, причиною є юридична колізія: посада міністра закордонних справ прописана у Конституції, її суміщення з іншими посадами в уряді не передбачене.

Водночас, чинний керівник МЗС Вадим Пристайко не йде з уряду. Домовленостями передбачено, що він обійме посаду, яку нині обіймає Кулеба, тобто стане віцепрем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Наразі немає інформації про те, чи буде ця зміна останньою у євроінтеграційному блоці уряду.

У свою чергу міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда в коментарі “Інтерфакс-Україна” заявила, що новим міністром ветеранів стане Сергій Бессараб.

“У Мінветеранів буде новий голова… Сергій Бессараб“, – сказала чинний міністр.

На своїй сторінці у Facebook Коляда привітала майбутнього міністра з реінтеграції Донбасу Олексія Рєзнікова.

Як повідомляє “Укрінформ“, на 13:45 Коляду запрошували до президента на бесіду. Вона готова була залишитися на посаді “лише за конкретних умов”.

Сергій Бессараб – заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України з 2015 року, до цього був першим заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, учора о 19:00 почалося засідання фракції “Слуга народу” за участю президента Володимира Зеленського, в ході якого його учасники обговорили кадрові зміни в Кабінеті міністрів.

Президент Володимир Зеленський запропонував фракції “Слуга народу” призначити прем’єром народного депутата від СН Дениса Шмигаля.

Також президент Володимир Зеленський назвав політиків, які можуть замінити деяких міністрів у Кабінеті міністрів.

Спочатку з’явилася інформація, що рем’єр-міністр Олексій Гончарук подав до Окружного адмінсуду Києва заяву, в якій вимагає заборонити парламенту розглядати його відставку.

Але у прес-службі Кабмніу заявили, що інформація про нібито подану заяву в Окружний адміністративний суд міста Києва прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком не відповідає дійсності.

Також стало відомо, що нардепи з фракції “Слуга народу” намагалися з’ясувати джерело зливу у ЗМІ інформації про ймовірну відставку генпрокурора Руслана Рябошапки і глави НАБУ Артема Ситника.

4 березня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вирішив рекомендувати парламенту прийняти відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Тим часом, народні депутати почали публікувати знімок заяви про звільнення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Міністром енергетики в уряді Денса Шмигаля можуть призначити одного з топ-менеджерів українського олігарха Ріната Ахметова, главу наглядової ради “Київенерго” Івана Плачкова, який раніше вже займав міністерську посаду.

А узгоджений на засіданні фракції “СН” кандидат  на посаду міністра оборони Андрій Таран, є креатурою глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Читайте також: У пошуках чергового “месії”. Як влада входить у системну кризу

або 

Перезавантаження уряду. Хто може замінити Гончарука і членів його команди

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE