Politerno > Україна і світ > Міністром оборони стане “людина” Єрмака – ЗМІ

Міністром оборони стане “людина” Єрмака – ЗМІ

  • 4 Березня, 2020
  • 1205 Переглядів
  • 0

Узгоджений на засіданні фракції “СН” кандидат  на посаду міністра оборони Андрій Таран, є креатурою глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це повідомляють інформовані джерела depo.ua.

Відомо, що Андрій Таран є генерал-лейтенантом ВСУ у відставці. Він був звільнений в запас у 2016 році. У 2015-му Таран був представником України в СЦКК, входив в підгрупу з питань безпеки в Тристоронній контактній групі в Мінську.

13 липня 2015 го в Twitter РНБО України з’явилося повідомлення: “Генерал Таран звільнений з посади керівника української сторони СЦКК. Йому оголошено підозру за статтею 111 КК України (Державна зрада)”.

Майже відразу ж у Twitter РНБО було опубліковано спростування: “Інформація про звільнення Тарана є помилковою. Український аккаунт @rnbo_gov_ua був зламаний. Пробіл в безпеці був оперативно заблокований”.

У вересні 2015-го призначений в робочу підгрупу з питань безпеки в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі на переговорах в Мінську. Працював три місяці, до листопада.

У грудні 2015-го призначений на посаду першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ, де значився до квітня 2016-го, очевидно, щоб завершити кар’єру на почесній посаді. Тому що в зведеннях Міноборони України в лютому 2016-го Тарана продовжували називати представником України в СЦКК.

З 2016-му звільнений в запас по досягненню граничного віку генеральської служби. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького 2-го і 3-го ступенів.

У 2019-му і Таран очолював виборчий штаб кандидата в президенти Ігоря Смешка.

За даними Цензор.НЕТ, до останнього часу президент Володимир Зеленський рішення про заміну міністра оборони  прийняти не міг. Як завжди, в ОП збудували чергу кандидатів, і вже два місяці з різними людьми продовжувалися консультації, по яким важко щось судити, адже професійних дискусій по військовій стратегії та реформі армії в ОП не відбувається, а сам Зеленський не проявляє серйозного інтересу до проблем армії і до проблеми війни в цілому. Зеленський, за даними видання, збирав думки щодо діяльності Загороднюка, але висновків не озвучував. Ніяких чітких критеріїв до посади міністра оборони президент не виставляв.

Тарана називають людиною, пов’язаним з нинішнім главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Крім того, раніше джерела повідомляли, що просуває призначення Тарана на цю посаду бухгалтер “Кварталу 95” Олена Корж. Судячи зі всього, вона знайома з Тараном через свого чоловіка – Олексія Пашкова.

Раніше вона “допомогла” чоловікові зайняти пост в.о. начальника Департаменту стратегічної розвідки Міноборони.

У вересні 2019 року в пресі з’явилася інформація про те, що він “перестрибнув” 10 службових посад для того, щоб мати можливість сісти у це крісло.

Сам Пашков, відзначають джерела, служив разом з Тараном в армії.

Нагадаємо, сьогодні о 19:00 почалося засідання фракції “Слуга народу” за участю президента Володимира Зеленського, в ході якого його учасники обговорили кадрові зміни в Кабінеті міністрів.

Президент Володимир Зеленський запропонував фракції “Слуга народу” призначити прем’єром народного депутата від СН Дениса Шмигаля.

Спочатку з’явилася інформація, що рем’єр-міністр Олексій Гончарук подав до Окружного адмінсуду Києва заяву, в якій вимагає заборонити парламенту розглядати його відставку.

Але у прес-службі Кабмніу заявили, що інформація про нібито подану заяву в Окружний адміністративний суд міста Києва прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком не відповідає дійсності.

Також стало відомо, що нардепи з фракції “Слуга народу” намагалися з’ясувати джерело зливу у ЗМІ інформації про ймовірну відставку генпрокурора Руслана Рябошапки і глави НАБУ Артема Ситника.

Читайте також: У пошуках чергового “месії”. Як влада входить у системну кризу

або 

Перезавантаження уряду. Хто може замінити Гончарука і членів його команди

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE