Politerno > Україна і світ > Гончарук через суд блокує голосування за свою відставку – Разумков каже, що прем’єр написав заяву

Гончарук через суд блокує голосування за свою відставку – Разумков каже, що прем’єр написав заяву

  • 3 Березня, 2020
  • 6232 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук подав до Окружного адмінсуду Києва заяву, в якій вимагає заборонити парламенту розглядати його відставку.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Гончарук просить заборонити голові Верховної Ради Дмитру Разумкову до винесення судового рішення включати до порядку денного позачергового пленарного засідання 4 березня питання про відставку прем’єр-міністра України та/або звільнення будь-кого з членів Кабміну, а також голосувати за це питання.

У суді зазначають, що наразі вирішується питання наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

У той же час, як повідомив співрозмовники УП у фракції “Слуга народу”, до Верховної Ради надійшла заява про відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

На засіданні фракції СН, яке відбувається у стінах Ради, спікер парламенту Дмитро Разумков повідомив, що “у своїй заяві прем’єр-міністр просить прийняти його відставку”.

За даними УП, президент Володимир Зеленський запропонував фракції “Слуга народу” призначити прем’єром народного депутата від СН Дениса Шмигаля.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE