Politerno > Україна і світ > У КС оскаржать проєкт Зеленського про громадянство

У КС оскаржать проєкт Зеленського про громадянство

  • 15 Грудня, 2021
  • 667 Переглядів
  • 0

Народні депутати з МФО “Розумна політика” та партії “Європейська солідарність” звернеться до Конституційного суду щодо роз’яснення поняття “єдиного громадянства.

Про це нардеп “ЄС” Олексій Гончаренко повідомив у Facebook.

Звернення до КС вже підписали  45 нардепів – серед них нардепи МФО “Розумна політика” та члени партії “ЄС”.

“Підписав подання депутатів до Конституційного суду з приводу законопроєкту щодо множинного громадянства!

Зеленський вніс у Раду законопроєкт про множинне громадянство, хоча в 4-й статті Конституції говориться про єдине громадянство в Україні. Тому вважаю, що Конституційний суд повинен пояснити, чи не суперечить це нашому основному закону”, – зазначив Гончаренко.

“Вважаю, що ініціатива “множинного громадянства” суперечить Конституції.

Чому люди, які проживають за кордоном, отримають такі самі права, як і ті, хто постійно живе в Україні і сплачує податки на території нашої держави? Це питання викликає дискусії і точно не на часі”, – підкреслив Дмитро Разумков.

Стаття 4 Конституції України зазначає, що “в Україні існує єдине громадянство”. Підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом.

Законопроєкт про внесення змін до розділу I “Загальні засади” Конституції за умови його прийняття не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради затверджується всеукраїнським референдумом (ст. 156 Конституції).

Нагадаємо, 1 грудня президент Володимир Зеленський анонсував внесення у Верховну Раду законопроєкту про множинне громадянство.

Як заявив глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, іноземці за певних умов зможуть голосувати на виборах в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE