Politerno > Україна і світ > У Києві внаслідок ракетної атаки уже 2 загиблих і 49 поранених – Кулеба очікує від світу 5 кроків

У Києві внаслідок ракетної атаки уже 2 загиблих і 49 поранених – Кулеба очікує від світу 5 кроків

  • 2 Січня, 2024
  • 313 Переглядів
  • 0

Через нічний та ранковий удар по Києву 2 січня кількість загиблих у Солом’янскьому районі зросла до 2 людей, ще 49 людей постраждали.

Про це повідомили мер Києва Віталій Кличко у Telegram, пресслужби ОГП та ДСНС.

“Кількість постраждалих внаслідок ворожого обстрілу столиці збільшилася. Наразі відомо про 2 загиблих та 43 поранених. У тому числі госпіталізовано 2-річного хлопчика та його батьків, які отримали поранення через потрапляння уламків ракети в квартиру в Соломʼянському районі”, – йдеться у повідомленні.

Кличко уточнив, що кількість постраждалих зросла до 49 людей.

“До 49 збільшилася кількість постраждалих у будинку в Соломʼянському районі. І вже двоє загиблих. Госпіталізували 43 людини. Всі екстрені служби працюють на місці”, – підкреслив мер Києва.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після чергової масованої ракетної атаки Росії 2 січня чекає на реакцію та рішучі заходи західних країн.

“Путін посилює терор проти України. Сьогодні був завданий уже другий масований ракетний удар всього за чотири дні. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, є поранені та загиблі, в тому числі діти.

Ми очікуємо, що всі держави рішуче засудять напад і вживуть рішучих заходів”, – заявив міністр.

На думку голови МЗС України, п’ять кроків можна зробити вже зараз:

  • прискорити надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та боєприпасів;
  • надати Україні бойові безпілотники всіх типів;
  • надати Україні ракети дальнього радіуса дії 300 км+;
  • схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні;
  • ізолювати російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

“Терористичний режим у Москві має усвідомити, що міжнародна спільнота не буде закривати очі на вбивства мирних жителів і руйнування цивільної інфраструктури в Україні”, – підкреслив Кулеба.

2 січня російські загарбники нанесли масований удар по Києву. За даними ОГП, у самому Києві уламки засобів ураження виявлені у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Печерському, Подільському, Соломʼянському, Святошинському та Шевченківському районах столиці.

В результаті атаки пошкоджено житлові багатоповерхівки, складські приміщення, супермаркет, територію ринку, будівлі СТО, приватні домогосподарства та транспортні засоби. Вибито шибки у житлових будинках та будівлях, прилеглих до місць падіння уламків.

Нагадаємо, у прийнятому Верховною Радою законопроєкті про посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури залишилась чинною норма, яка дозволяє закрити кримінальне провадження через закінчення терміну досудового розслідування, через відомі  «поправки Лозового».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE