Politerno > Україна і світ > Комітет рекомендував ВР прийняти відставку Гончарука, а у мережу злили знімок його заяви про відставку

Комітет рекомендував ВР прийняти відставку Гончарука, а у мережу злили знімок його заяви про відставку

  • 4 Березня, 2020
  • 725 Переглядів
  • 0

Парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вирішив рекомендувати парламенту прийняти відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

За таке рішення висловилися 23 члени комітету з 25 присутніх. Загалом у комітеті працюють 28 парламентаріїв.

У засіданні на даний момент оголошено перерву. Далі президент Володимир Зеленський повинен внести до Верховної Ради подання на призначення нового прем’єр-міністра, яке комітет розгляне і прийме рішення, чи рекомендувати парламенту схвалити запропоновану Зеленським кандидатуру.

Коли саме комітет продовжить засідання для затвердження подання на нового главу Кабміну його голова Андрій Клочко (фракція “Слуга народу”) не сказав. Він пообіцяв повідомити нардепів про це пізніше.

Тим часом, народні депутати публікують знімок заяви про звільнення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Спочатку у Telegram знімок заяви Гончарука опублікував Качура. Нардеп написав: “Зараз на комітеті організації держвлади будемо схвалювати відправку у відставку Гончарука”.

Потім про відповідну заяву УП повідомив нардеп із сесійної зали ВР. За словами співрозмовника УП, заява лежала на столі у глави “Слуги народу” Олександра Корнієнка.

Нардеп Шкрум член комітету ВР з питань організації держвлади також на своїй Facebook-сторінці опублікувала заяву Гончарука. 

“Українська правда” звернулася за коментарем до пресслужби прем’єра, проте наразі відповіді не отримала. 

Нагадаємо, учора о 19:00 почалося засідання фракції “Слуга народу” за участю президента Володимира Зеленського, в ході якого його учасники обговорили кадрові зміни в Кабінеті міністрів.

Президент Володимир Зеленський запропонував фракції “Слуга народу” призначити прем’єром народного депутата від СН Дениса Шмигаля.

Спочатку з’явилася інформація, що рем’єр-міністр Олексій Гончарук подав до Окружного адмінсуду Києва заяву, в якій вимагає заборонити парламенту розглядати його відставку.

Але у прес-службі Кабмніу заявили, що інформація про нібито подану заяву в Окружний адміністративний суд міста Києва прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком не відповідає дійсності.

Також стало відомо, що нардепи з фракції “Слуга народу” намагалися з’ясувати джерело зливу у ЗМІ інформації про ймовірну відставку генпрокурора Руслана Рябошапки і глави НАБУ Артема Ситника.

Читайте також: У пошуках чергового “месії”. Як влада входить у системну кризу

або 

Перезавантаження уряду. Хто може замінити Гончарука і членів його команди

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE