Politerno > Україна і світ > ЗМІ повідомили про відмову Милованова працювати у новому Кабміні

ЗМІ повідомили про відмову Милованова працювати у новому Кабміні

  • 4 Березня, 2020
  • 872 Переглядів
  • 0

Чинний глава Міністерства економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов не збирається залишатися в уряді.

Про це повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна” з посиланням на інформоване джерело.

За словами співрозмовника агентства, Милованов отримав пропозицію продовжити роботу в новому уряді, проте відмовився від неї.

Нагадаємо, раніше заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук відзначала, що після поділу Мінекономіки на два міністерства Милованов може зайняти посаду міністра аграрної політики в новому уряді.

Міністерство економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства було утворено в результаті злиття двох міністерства – Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства аграрної політики та продовольства після приходу уряду Олексія Гончарука.

Посаду міністра економіки може зайняти 41-річний Роман Жуковський. Він починав кар’єру в якості аудитора та економіста в Укрсоцбанку, після чого в 2005-2006 роках почав роботу в Міністерстві економіки України в якості головного спеціаліста і потім – директора департаменту. 

У 2006-2007 роках Жуковський керував службою макроекономіки і фінансового сектора в Секретаріаті президента Віктора Ющенка, в грудні 2007-го став першим заступником керівника головної служби соцекономрозвитку Секретаріату і потім очолив її. 

Він також керував головним управлінням соціально-економічної політики Адміністрації президента України Віктора Януковича (2010-2011 роки), а також головним управлінням з питань економполітики і впровадження реформ Адміністрації (2011-2012 рр.).

Крім цього, Жуковський був членом наглядової ради “Нафтогаз України” з 2010-го по 2013-й рік.

Відзначимо, за словами скандального нардепа Максима Бужанського, раніше продовжувати роботу в новому Кабміні відмовилася міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Нагадаємо, учора о 19:00 почалося засідання фракції “Слуга народу” за участю президента Володимира Зеленського, в ході якого його учасники обговорили кадрові зміни в Кабінеті міністрів.

Президент Володимир Зеленський запропонував фракції “Слуга народу” призначити прем’єром народного депутата від СН Дениса Шмигаля.

Також президент Володимир Зеленський назвав політиків, які можуть замінити деяких міністрів у Кабінеті міністрів.

Спочатку з’явилася інформація, що рем’єр-міністр Олексій Гончарук подав до Окружного адмінсуду Києва заяву, в якій вимагає заборонити парламенту розглядати його відставку.

Але у прес-службі Кабмніу заявили, що інформація про нібито подану заяву в Окружний адміністративний суд міста Києва прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком не відповідає дійсності.

Також стало відомо, що нардепи з фракції “Слуга народу” намагалися з’ясувати джерело зливу у ЗМІ інформації про ймовірну відставку генпрокурора Руслана Рябошапки і глави НАБУ Артема Ситника.

4 березня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вирішив рекомендувати парламенту прийняти відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Тим часом, народні депутати почали публікувати знімок заяви про звільнення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Читайте також: У пошуках чергового “месії”. Як влада входить у системну кризу

або 

Перезавантаження уряду. Хто може замінити Гончарука і членів його команди

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE