Politerno > Україна і світ > НАБУ і САП оголосили про підозру ексміністру екології Злочевському

НАБУ і САП оголосили про підозру ексміністру екології Злочевському

  • 1 Липня, 2020
  • 971 Переглядів
  • 0

НАБУ і САП повідомили про підозру в організації наданні хабаря керівництву цих органів колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському.

Про це повідомляє пресслужба САП у фейсбуці.

“1 липня 2020 року прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру в організації надання неправомірної вигоди заступнику Генерального прокурора – керівнику САП та директору НАБУ колишньому міністру екології та природних ресурсів України”, – йдеться в повідомленні.

Попередня кваліфікація інкримінованої дії – ч.3 ст.27 – ч.4 ст.369 КК України.

“Оскільки місцезнаходження вказаної особи наразі не встановлено, повідомлення про підозру здійснено відповідно до ст. 135, ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, вчора увечері САП і НАБУ повідомили, що колишній високопоставлений чиновник і його “права рука”, чиновник Управління ДФС у Києві, намагалися дати хабар керівникам САП і НАБУ. Ексчиновник розраховував, що за $6 млн правоохоронці закриють справи за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) та ч. 3 ст. 209 (відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу

За даними Лещенка, хабар намагався дати колишній міністр екології Микола Злочевський, фігурант справи щодо “Бурісми” (Burisma Holdings).

Згодом стали відомі імена людей, які допомагали колишньому чиновнику в спробі дати хабар у $6 млн директору НАБУ Артему Ситнику і главі САП Назару Холодницькому. За даними головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова, хабар для директора НАБУ Артема Ситника від “правої руки” Злочевського брав широко відомий позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

За фактом рекордного хабаря керівництву НАБУ і САП вже затримали трьох осіб. В ЗМІ фігурує інформація, що серед затриманих – Микола Ільяшенко і Андрій Кіча.

Заступнику керівника Державної податкової служби у місті Києві оголосили підозру у наданні хабара службовим особам.

У Burisma Holdings заявляють, що ні Ільяшенко, ні Кіча не є співробітниками Burisma Group і не могли бути ким-небудь уповноваженими на виконання якихось домовленостей.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE