Politerno > Україна і світ > Заступнику податкової Києва, який давав рекордний хабар, оголосили про підозру

Заступнику податкової Києва, який давав рекордний хабар, оголосили про підозру

  • 13 Червня, 2020
  • 907 Переглядів
  • 0

Заступнику керівника Державної податкової служби у місті Києві оголосили підозру у наданні хабара службовим особам.

Про це під час брифінгу повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Ситник зазначив, що умовою передачі коштів отримання було процесуальне рішення про закриття кримінального провадження. Тобто чиновники, які пропонували хабар, хотіли переконатися, що справа закрита і дані про це внесені до Реєстру досудових розслідувань.

“Першому заступнику начальника ДПС оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 369 ККУ. Тобто це пропозиція хабара. Санкція цієї статті передбачає відповідальність від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без конфіскації”, – повідомив Ситник.

Щодо двох інших причетних, то наразі їм підготовлені проекти підозр.

Частина затриманих є спеціальними суб’єктами. Тобто адвокатами, тому підписантом повідомлення про підозру є безпосередньо керівник САП”, – додав Ситник.

Нагадаємо, вчора увечері САП і НАБУ повідомили, що колишній високопоставлений чиновник і його “права рука”, чиновник Управління ДФС у Києві, намагалися дати хабар керівникам САП і НАБУ. Ексчиновник розраховував, що за $6 млн правоохоронці закриють справи за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) та ч. 3 ст. 209 (відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу

За даними Лещенка, хабар намагався дати колишній міністр екології Микола Злочевський, фігурант справи щодо “Бурісми” (Burisma Holdings).

Згодом стали відомі імена людей, які допомагали колишньому чиновнику в спробі дати хабар у $6 млн директору НАБУ Артему Ситнику і главі САП Назару Холодницькому. За даними головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова, хабар для директора НАБУ Артема Ситника від “правої руки” Злочевського брав широко відомий позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE