Politerno > Україна і світ > Ляшко розповів, чи посилять карантин по всій країні і що буде з основною сесію ЗНО

Ляшко розповів, чи посилять карантин по всій країні і що буде з основною сесію ЗНО

  • 13 Червня, 2020
  • 1454 Переглядів
  • 0

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, наскільки ймовірна зупинка громадського транспорту і чи можливе проведення основної сесії ЗНО в заплановані терміни через збільшення заражень коронавірусом в Україні.

Про це він сказав під час брифінгу у суботу.

За словами Ляшка, влада не має наміру посилювати карантин по всій країні й знову вводити жорсткі обмежувальні заходи. При цьому в областях, де протягом трьох днів поспіль спостерігаються ознаки посилення епідемії, місцеві органи влади мають вжити відповідних заходів для боротьби з розповсюдженням коронавірусу.

“Наразі ми не розглядаємо питання одномоментного повернення до більш жорстких заходів, оскільки на території України працює адаптивний карантин”, – зазначив Ляшко.

Він зазначив, що сьогодні епідемічна ситуація дозволяє провести основну сесію ЗНО, яка має початися 25 червня.

“В той же час, розуміючи тенденції, розуміючи те, що ми працюємо в режимі пом’якшення карантинних заходів, бачимо зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, які реєструються щодня на території України, сьогодні Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянула два показники, оцінка яких 20-22 червня буде свідчити про те, чи буде можливість проведення ЗНО в запропоновані терміни, чи треба буде повернутися до цього питання в подальшому і переглянути, в разі якщо епідситуація на території нашої держави не буде дозволяти провести його у визначені терміни”, – заявив Ляшко.

Основна сесія ЗНО має пройти з 25 червня по 17 липня. 

Пізно ввечері 12 червня Кабінет міністрів скасував проведення в Україні пробного ЗНО, яке планувалося на 15 і 17 червня.

Пробне ЗНО можна пройти онлайн. 

За минулу добу, 12 червня, в Україні зафіксували 753 випадки зараження коронавірусом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE