Politerno > Україна і світ > У США заявили про успішні випробування вакцини проти Covid-19

У США заявили про успішні випробування вакцини проти Covid-19

  • 15 Липня, 2020
  • 1150 Переглядів
  • 0

Під час випробувань вакцини проти Covid-19 від фармацевтичної компанії Moderna, в усіх 45 пацієнтів виробились нейтралізуючі антитіла, які важливі для отримання захисту від вірусу.

Про це 15 липня повідомив «Голос Америки».

Під час випробувань учасників розділили на три групи по 15 людей, кожна з яких отримала дві дози по 25, 100 або 250 мкг потенційної вакцини. Після двох щеплень вакцина викликала сильну імунну відповідь у всіх учасників, незалежно від дозування. А рівень антитіл у пацієнтів, які отримали найбільшу дозу, був у чотири рази вищим, ніж у пацієнтів, які вже вилікувалися від Covid-19.

За словами представників компанії, загалом вакцинування пройшло без серйозних побічних ефектів – близько половини учасників повідомили про легкі чи помірні симптоми, зокрема, втома, біль у м’язах та місці ін’єкції. За учасниками випробувань будуть спостерігати ще протягом року після вакцинації.

Moderna оголосила, що розпочне наступний етап випробувань вже 27 липня, а до участі в цьому дослідженні запросять 30 тис. осіб. Учасники експериментальної групи отримають 100 мкг дози вакцини в перший день і ще одну дозу через 29 днів.

Сполучені Штати мають намір поставити 300 млн доз вакцини проти Covid-19 до початку 2021 року.

Нагадаємо, наприкінці червня Агентство Эвросоюзу з лікарських засобів (EMA) рекомендувало умовний дозвіл на продаж антивірусного препарату – ремдесивіру – як препарату для лікування COVID-19.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE