Politerno > Україна і світ > Вибори на окрузі покійного Давиденка: поліція викрила купівлю голосів. Відео

Вибори на окрузі покійного Давиденка: поліція викрила купівлю голосів. Відео

  • 3 Жовтня, 2020
  • 823 Переглядів
  • 0

На 208 окрузі в місті Бахмач, що на Чернігівщині, де 25-го жовтня відбудуться вибори народного депутата паралельно із місцевими, викрили “виборчу сітку” для купівлі голосів на користь одного з кандидатів.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

“Група осіб, серед яких і керівник одного зі структурних підрозділів Бахмацької РДА, організувала “виборчу сітку” для скупки голосів на користь однієї з політичних сил, а також кандидата від цієї політичної сили до парламенту. 

Під час розвезення грошей так званим “сотникам” і “десятникам” транспортний засіб був зупинений поліцією.

За результатами обшуку, проведеного в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборців), з авто були вилучені списки виборців та гроші”,заявив заступник директора департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало.

За даними джерела УП, політична сила, на користь якої скуповували голоси – “Наш Край”.

Разом з тим, поліція Чернігівської області повідомила, що у п’ятницю ввечері у місті Бахмач в ході проведення обшуку в автомобілі одного з керівників структурних підрозділів Бахмацької РДА  виявлені гроші та списки виборців, що свідчать про організацію мережі скупки голосів на користь однієї з політичних сил та кандидата у депутати до парламенту по округу №208.

У поліції зазначили, що виявити причетних у підкупі виборців вдалося завдяки злагодженим діям управління карного розшуку, слідчого управління та Бахмацького відділення поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області.

“З авто, зокрема, вилучені списки виборців із зазначенням так званих “десятників” та 66 тисяч гривень. За попередніми підрахунками поліції, мережа охоплює понад 5 тисяч осіб”, – зазначив начальник ГУ Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Нагадаємо, у Києві ввечері 23 травня знайшли зі смертельним вогнепальним пораненням у голову народного безпартійного депутата Валерія Давиденка, який входив у парламенті до групи “Довіра” і був обраний по 208-му округу.

ЦВК зареєстровала 13 кандидатів у народні депутати в цьому окрузі: Олексія Оскера, Михайла Побігая, Сергія Суханова, Івана Донця, Олега Ляшка, Віталія Чорного, Василя Крутчака, Анатолія Григоровича Гунька, Анатолія Миколайовича Гунька, Ігора Гунька, Володимира Василевича, Івана Симоненка та Михайла Цісельського.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE