Politerno > Україна і світ > Експерт пояснив, навіщо Зеленському проводити опитування

Експерт пояснив, навіщо Зеленському проводити опитування

  • 14 Жовтня, 2020
  • 828 Переглядів
  • 0

Коли керівник не знає, що робити, коли політик потрапив у своє крісло випадково і у нього немає плану дій, він робить дві речі, щоб уникнути відповідальності

Про це пише політтехнолог, директор зі стратегічного планування агенції Гайдай.Ком Сергій Гайдай у своєму блозі на НВ.

Далі пряма мова:

1. Розповідає, що є вороги, які заважають, — політики у високих кабінетах (нібито це не його більшість — команда, яку він сам зібрав), куплені експерти (у вас немає незалежних?), агенти інших держав (ви не керуєте СБУ?).

Політтехнолог, директор зі стратегічного планування агенції Гайдай.Ком

Навіщо Зеленському проводити опитування?

2. Звертається до простих громадян з запитаннями — що робити? Каже, що це не від мене залежить, куди я веду країну, до якої прірви — а від тебе, мій дорогий виборцю.

Відповідальність — це від слова відповідати. Відповідай, українцю, на п’ять запитань, і будеш відповідальним за все, що я робитиму далі.

Володимире Олександровичу, хочете, щоб українці відчували відповідальність за те, що робить влада в країні? Не треба ставити їм запитання на виборах в органи місцевої влади — ви не вмієте проводити соціологічні дослідження? Там є всі відповіді про настрої і запити українців.

Хочете участі українців в управлінні країною? Просто змініть саму систему влади: ліквідуйте пост президента з такими монопольними повноваженнями. Ліквідуйте неефективного і корумпованого спрута президентської вертикалі, який душить у цій країні будь-які здорові ініціативи. Створіть принципово інший парламент, який не представляє інтереси олігархічних кланів, а захищає інтереси населення як соціальних груп, так і територій. Введіть систему місцевих і національних референдумів. Тоді українці не тільки зможуть дати відповіді на запитання, але їхні відповіді набудуть сили наказу, який не можна не виконати. Скоротіть терміни перебування представників влади на всіх рівнях і створіть механізм відкликання народних обранців до всіх рівнів представницьких органів. Дайте найширші повноваження місцевому самоврядуванню. Ліквідуйте олігархічні монополії як в економіці, так і в політиці.

І ось тоді можна ставити запитання простим громадянам. Тоді це буде не просто спроба пограти в доброго правителя і підняти своє падіння рейтингу на цих виборах. Тоді це будуть реальні зміни системи, в якій громадянам дійсно буде сенс самим брати на себе відповідальність за те, що відбувається з країною.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE