Politerno > Україна і світ > СБУ викрила “схеми” за участю топменеджменту аеропорту “Бориспіль”

СБУ викрила “схеми” за участю топменеджменту аеропорту “Бориспіль”

  • 23 Жовтня, 2020
  • 596 Переглядів
  • 0

Слідчі СБУ розкрили протиправний механізм, організований топменеджментом міжнародного аеропорту “Бориспіль” під час закупівлі послуг з капітального будівництва об’єктів транспортної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Під час виконання договірних зобов’язань з будівництва транспортних споруд представники генпідрядника вступили в змову з топ-менеджментом аеропорту. У 2017-2018 роках вони разом фальсифікували обсяги виконаних робіт і поставлених будівельних матеріалів”, – йдеться в повідомленні.

“Потім ділки провели безтоварні операції через ряд комерційних структур, що мають ознаки фіктивності. Таким чином вони перевели в готівку майже 37 млн грн державних коштів і безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ більш ніж на 6 млн грн”, – заявили в СБУ.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 212 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу, проведені обшуки в офісних та житлових приміщеннях фігурантів справи.

“Під час слідчих дій вилучено документацію та електронні носії, що містять інформацію про проведені незаконні операції. Також вилучено замітки і чернетки із записами, які підтверджують незаконних характер укладених угод”, – повідомили в прес-службі.

Зазначимо, що в 2017-2018 роках генеральним директором “Борисполя” був нинішній керівник – Павло Рябікін. Його заступниками працювали Євген Дихне і фінансовий директор Кирило Звонарев.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE