Politerno > Україна і світ > Син Щербаня назвав фільм “Спадкоємець” наклепом, а брата – шантажистом. ВІДЕО

Син Щербаня назвав фільм “Спадкоємець” наклепом, а брата – шантажистом. ВІДЕО

  • 7 Грудня, 2020
  • 1624 Переглядів
  • 0

Євген і Руслан Щербані

Фільм-розслідування “Спадкоємець”, за участю старшого сина вбитого у 1996 році екснардепа Євгена Щербаня, містить брехню та наклеп на адресу колишніх соратників бізнесмена.

Про це написав син бізнесмена Руслан Щербань у колонці видання “Гордон”.

“Цей фільм, по своїй суті, не що інше, як звичайний шантаж. Не викриття організаторів вбивства, яких ми шукаємо останні 24 роки, а банальний пошук вигоди”, – пише Щербань.

За його словами, його брат Євген просто хотів отримати гроші, і вирішив шантажувати колишніх соратників свого батька за допомогою фільму через створення для них репутаційних проблем.

“Коли до 50 років перед Євгеном вперше в житті виникла необхідність самостійно заробляти, він не придумав нічого кращого, ніж шантаж колишніх соратників батька і близьких нашій родині людей. Шантаж через створення репутаційних проблем. Нехай у сценаристів і персонажів “Спадкоємця” немає ніяких доказів, але правильно побудована драматургія майже художнього фільму створює в аудиторії ілюзію очевидності ситуації”, – пише Щербань.

Він також не виключає, що його брат був використаний “в темну”.

“Можливо, йому заплатили. Можливо, налякали. Я не можу повірити, що людина в здоровому розумі, без будь-якого тиску і з доброї волі захоче обмовити людей, які нам допомагали… Я не знаю, хто його “надихнув” на трансляцію брехні, але мені шкода, що він став маріонеткою в чиїхось руках. Питання – в чиїх? Які цілі переслідує ця людина або люди? Відповіді, знову ж таки, у мене немає. Але мені дуже шкода, що мій брат пішов на угоду з власною совістю”, – резюмував Щербань.

Нагадаємо, Євген Щербань – донецький бізнесмен і народний депутат України 2-го скликання. 3 листопада 1996 року він був убитий в Донецькому аеропорту. Замовників вбивства слідство досі не встановило.

3 грудня Hromadske опублікувало фільм про життя, вбивство і спадок найбагатшої людини України 90-х Євгена Щербаня. Головний герой фільму – його старший син Євген Щербань. Автори фільму журналісти Максим Камєнєв і Олександр Кохан.

З 2013 року Євген Щербань проводить власне розслідування. Він розібрався, як і яким чином зник спадок батька – його частка в корпорації Індустріальний союз Донбасу (ІСД).

15 червня 2017 року у військовому госпіталі Київської області помер Ігор Мар’їнков, який виступав головним свідком проти Юлії Тимошенко в справі про вбивство Євгена Щербаня. Вважається, що довгі роки він працював “говорящою головою” правоохоронців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE