Politerno > Україна і світ > Кернеса в Харкові немає, але його оголосили мером – знайшли лазівку

Кернеса в Харкові немає, але його оголосили мером – знайшли лазівку

  • 9 Грудня, 2020
  • 785 Переглядів
  • 0

У середу, 9 грудня, Геннадій Кернес офіційно отримав повноваження міського голови Харкова, не будучи присутнім на першій сесії Харківської міської ради нового скликання.

Про це повідомляє “Status Quo“.

Голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова, яка відкривала першу сесію міськради, сказала, що Кернес був зареєстрований міським головою відповідно до результатів виборів.

Мозгова відзначила, що відповідно до законодавства, голова зобов’язаний приймати присягу особисто, лише якщо він обирається на цю посаду вперше.

Геннадій Кернес уже складав присягу харківського міського голови 24 листопада 2010 року, “у зв’язку з цим він отримує повноваження міського голови з цього моменту”, заявила голова ТВК.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес з 10 вересня перебуває на лікарняному і востаннє брав участь у публічних заходах 23 серпня на День міста. 16 вересня стало відомо, що Кернес захворів на COVID-19 і перебуває у вкрай важкому стані. Спочатку його госпіталізували в 17-у міську лікарню з двостороннім запаленням легенів. Згодом літак, на борту якого перебував Кернес, вилетів з Міжнародного аеропорту “Харків” до Берліна.

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови Геннадія Кернеса.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE