Politerno > Україна і світ > Російські журналісти розповіли, як “банк Путіна” заробляє мільярди на росіянах

Російські журналісти розповіли, як “банк Путіна” заробляє мільярди на росіянах

  • 9 Грудня, 2020
  • 653 Переглядів
  • 0

Російський банк “Росія” заробляє на громадянах країни до 2 млрд рублів на рік за рахунок великої комісії, яку фінустанова бере за свої послуги.

Про це повідомляє “Проєкт“.

Головний акціонер “Росії” Юрій Ковальчук – близький друг російського президента Володимира Путіна і друга за впливовістю людина в країні. Акції банку дають і забирають в залежності від прихильності Путіна.

Ковальчук – друг Путіна

Близько 150 організацій збирають платежі за житлово-комунальні послуги через банк Ковальчука. Жителі великих регіонів змушені платити за світло, воду і газ з комісією від 0,3% до 2,5%. Це вище середнього показника по країні, який становить 0,4%.

За даними видання, багато розрахункових центрів, які співпрацюють з “Росією”, входять в держкорпорацію “Інтер РАО”. Її очолює Борис Ковальчук – син Юрія Ковальчука.

Наприклад, “МосОблЕІРЦ”, що збирає платежі з багатьох жителів Підмосков’я через “Росію”, належить на 50,1% “Інтер РАО”, а на 24,8% самому банку “Росія”.

Тепер “Росія” має намір приватизувати петербурзьке держпідприємство ВЦКП “Житлове господарство”, яке є одним з найбільших в Росії збирачів комунальних платежів.

Нагадаємо, 25 листопада в російській пресі з’явилася інформація про те, що у президента РФ Володимира Путіна може бути позашлюбна дочка Єлизавета від пітерської мільйонерки Світлани Кривоногих.

Нещодавно російське видання “Проект” опублікувало резонансне розслідування, в ході якого у президента Росії Володимира Путіна виявилася не тільки коханка Світлана Кривоногих, яка раніше працювала прибиральницею, а й позашлюбна 17-річна дочка.

Виявляється, крім дочки і 2,8% акцій банку “Росія” у Кривоногих від Путіна залишилася і 40-метрова яхта, яка ходить під охороною катера флоту РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE