Politerno > Україна і світ > Степанов заявив про “стабілізацію” і пообіцяв тестувати більше людей

Степанов заявив про “стабілізацію” і пообіцяв тестувати більше людей

  • 9 Грудня, 2020
  • 726 Переглядів
  • 0

Cтатистика поширення COVID-19 покращилася і сталося це не через зменшення кількості тестувань, втім, буде розширено коло тих, кого потрібно тестувати методом ПЛР та експрес-тестами. 

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на брифінгу у середу.

 

“Ситуація по кількості захворівших повністю стабілізувалася на сьогоднішній день. Якщо ми рівняємо тижневу статистику, ми бачимо зменшення кількості захворівших, зменшення кількості госпіталізованих…

Хтось каже, що кількість захворівших впала, тому що ми нібито почали менше тестувати. Це не так. На сьогоднішній день ми тестуємо методом ПЛР тих людей, які мають ознаки коронавірусної хвороби або поступають у лікарні з пневмонією.

Коли зменшується кількість звернень людей, які мають ознаки гострого респіраторного захворювання, коронавірусної хвороби, то, звісно, зменшується і кількість тестувань. 

Але я дав вже завдання, щоб ми переглянули наші стандарти і розширили коло осіб, які ми тестуємо і методом ПЛР, і експрес-тестами на антиген, які ми вже почали поставляти до мережі закладів охорони здоров’я”, – зазначив міністр.

Голова МОЗ наголосив також, що зменшилася кількість людей, яких госпіталізують із ознаками COVID: якщо брати статистику тижня до тижня, то цей показник зменшився на півтори тисячі, з 11 606 на тижні до 29 листопада і 10 100 минулого тижня.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE