Politerno > Україна і світ > Росія буде саджати за гасло “Крим – це Україна”, – Путін підписав закон

Росія буде саджати за гасло “Крим – це Україна”, – Путін підписав закон

  • 8 Грудня, 2020
  • 784 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін підписав пакет законів про посилення покарання за заклики до порушення територіальної цілісності.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Кримінальний кодекс РФ тепер доповнюється новою статтею (“Порушення територіальної цілісності”), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 6 до 10 років за відчуження частини території чи інші дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності, за винятком делімітації, демаркації, редемаркації кордону Росії з суміжними державами.

За заклики до порушення територіальної цілісності, вчинені вперше, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, а за повторні подібні заклики впродовж року – вже кримінальна з можливістю позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Російське законодавство визнає частиною території Росії окупований з 2014 року український Крим.

У липні 2014 року, через кілька місяців після окупації Росією українського Криму, в російське кримінальне законодавство були внесені зміни, що посилюють відповідальність за публічні заклики до сепаратизму. Зокрема, за заклики до сепаратизму з використанням засобів масової інформації, в тому числі інтернету, було встановлено покарання до п’яти років позбавлення волі. Згодом ця стаття послужила приводом для переслідування чималої кількості кримських журналістів і активістів, які відмовляються називати окупований півострів російським.

Частина кордонів Росії не визнані або не повністю визнані світовою спільнотою. Москва вважає частиною своєї території окупований український Крим і південні Курильські острови, на які претендує Японія. Російський парламент не ратифікував радянську угоду зі США про кордон у Беринговій протоці. Не до кінця демарковано кордон з Естонією і з Україною в Керченській протоці. Крім того, великий регіон Російської Федерації – Туву – вважає частиною своєї території частково визнана держава Тайвань.

Нагадаємо, понад 60 країн на сьогоднішньому засіданні Генасамблеї ООН підтримали проєкт посиленої резолюції України щодо російської мілітаризації окупованого Криму.

Маріонетки Кремля у Криму можуть “націоналізувати” нерухомість, яку залишили власники, а безхазяйне майно передати в муніципальну власність за ініціативою окупаційних адміністрацій.

Верховний Суд поновив дію ухвали Київського апеляційного суду за заявою “Ощадбанку”, яким дозволено виконати рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення з Росії компенсації за анексію Криму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE