Politerno > Україна і світ > ГА ООН підтримала жорстку резолюцію України щодо Криму – РФ, Вірменія, Білорусь проти

ГА ООН підтримала жорстку резолюцію України щодо Криму – РФ, Вірменія, Білорусь проти

  • 7 Грудня, 2020
  • 763 Переглядів
  • 0

Понад 60 країн на сьогоднішньому засіданні Генасамблеї ООН підтримали проєкт посиленої резолюції України щодо російської мілітаризації окупованого Криму.

Відповідна трансляція засідання ГА ООН велася на офіційному сайті організації.

Проєкт української резолюції підтримали 63 країни, проти виступили 17, і ще 62 держави утримались.

Проти української резолюції проголосували Росія та її союзники: Вірменія, Білорусь, Сербія, Сирія та Венесуела. Також проти документу голосували Зімбабве, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Киргизстан, Лаос, М’янма, Нікарагуа та Іран.

Серед країн, які підтримали резолюцію щодо Криму: Німеччина, Грузія, Угорщина, Польща, Франція, Хорватія, Ізраїль, Італія, США, Туреччина, Британія, Естонія, Швейцарія та Кіпр.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Генеральній асамблеї ООН схвалили резолюцію щодо прав людини в окупованому Криму. У документі закликають тиснути на Росію з метою змушення її до виконань міжнародних зобов’язань.

Президент Володимир Зеленський у своєму відеовиступі, показаному на засіданні в ознаменування 75-ї річниці ООН, заявив, що окупація Криму та військова агресія Росії на Донбасі є викликом усій Європі і схожі на спробу повернутися до розподілу сфер впливу, що стало причиною Другої світової війни.

У Росії дефіцит води у Криму пояснили тим, що її нібито “крадуть” самі кримчани.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE