Politerno > Україна і світ > Закарпатську облраду очолив чинний глава ОДА – Партія угорців показово залишила засідання

Закарпатську облраду очолив чинний глава ОДА – Партія угорців показово залишила засідання

  • 7 Грудня, 2020
  • 772 Переглядів
  • 0

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олексій Петров очолив Закарпатську обласну раду.

Про це повідомляє mukachevo.net.

 

Повідомляється, що на першому пленарному засіданні сесії Закарпатської облради зареєструвалось 62 депутати з 64.

На посаду голови облради висунули 2 кандидатури: Олексія Петрова та Віктора Русина.

За підрахунками таємного голосування найбільшу підтримку серед депутатів отримав Петров, який набрав 37 голосів. Його опонент набрав 17 голосів.

Відзначимо, що Кабмін уже погодив призначення нового глави Закарпатської ОДА. Очолить Закарпаття замість Петрова директор виноробної компанії “Шато Чизай” Анатолій Полосков.

Наразі указу президента про звільнення Петрова з посади голови ОДА на сайті глави держави нема. 

До нового скликання Закарпатської облради 2020-2025 років увійшли 64 людини. 24 новообраних є членами партій, 40 – безпартійні. Також до нової ради проходять 22 чинних депутати Закарпатської облради та одна народна депутатка України.

За даними місцевого видання, у Закарпатській облраді утворилась більшість з партій “ЄС”, “Слуга народу” і “Батьківщина”.

Під час першого пленарного засідання облради партія угорців Закарпаття демонстративно покинула засідання. Перед голосуванням, представник партії заявив, що вони не будуть голосувати за главу облради через політичні переслідування.

Нагадаємо, 25 листопада Кабмін погодив призначення губернатором Закарпатської ОДА директора виноробної компанії “Шато Чизай” Анатолія Полоскова

26 жовтня Україна заборонила в’їзд двом угорським високопоставленим особам через агітацію уряду Угорщини в Закарпатській області під час виборчої кампанії на місцевих виборах всупереч міжнародним нормам. У відповідь на ці дії посла України в Будапешті Любов Непоп викликали в Міністерство закордонних справ Угорщини після того, як політику Іштвану Грежі було відмовлено у в’їзді в Україну.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE