Politerno > Україна і світ > Вирок Назарову по справі катастрофи Іл-76 під Луганськом залишили в силі

Вирок Назарову по справі катастрофи Іл-76 під Луганськом залишили в силі

  • 11 Грудня, 2020
  • 635 Переглядів
  • 0

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін вирок визнаному винним у справі про катастрофу військового літака Іл-76 під Луганськом в 2014 році генералу Віктору Назарову – його скаргу залишили без задоволення.

Про це йдеться в повідомленні суду.

Повідомляється, що сьогодні суд завершив розгляд апеляційної скарги в інтересах Назарова на вирок Павлоградського суду. У березні 2017 року генерала засудили до 7 років позбавлення волі за халатне ставлення до військової служби, що призвело до катастрофи.

Колегія суддів вирішила залишити без задоволення апеляційні скарги, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Назаров отримав сім років в’язниці у цій справі. Йому залишили генеральське звання, а з Міністерства оборони стягнули по 500 тисяч гривень родинам загиблих військових.

Військовий літак збили в ніч на 14 червня 2014 року при посадці в аеропорту “Луганськ”. Проросійські бойовики застосували ПЗРК “Ігла”. На борту літака знаходилися 40 десантників і 9 членів екіпажу. В результаті катастрофи всі вони загинули.

Відзначимо, український суд розглядає справу колишнього ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького, який підозрюється в причетності до катастрофи.

Генерал-майор Віктор Назаров у 2017 році заявив, що не віддавав наказу про виліт рейсу, такі розпорядження були прерогативою тодішнього керівника антитерористичного центру Віктора Муженко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE