Politerno > Україна і світ > На річницю затримань у справі Шеремета під ОП влаштували “похорон правосуддя”. ФОТО – ВІДЕО

На річницю затримань у справі Шеремета під ОП влаштували “похорон правосуддя”. ФОТО – ВІДЕО

  • 12 Грудня, 2020
  • 670 Переглядів
  • 0

У річницю затримань у справі вбивства журналіста Павла Шеремета під Офісом президента проходить акція під назвою “Похорон правосуддя”.

Про це повідомляє Укрінформ.

Участь у заході беруть декілька сотень осіб. На вулиці Банковій також є чимало автомобілів поліції.

 

Активісти принесли труну білого кольору з надписом “Весна пройшла, невинних садять”. Лунає сумна, траурна музика.

Також серед присутніх є дівчина, символічно переодягнута у Феміду у чорному одязі, із зав’язаними очима, яка тримає у руках Конституцію та терези, у яких з одного боку приклеєний телефон, як символ “телефонного права”.

 

Активісти тримають у руках лампадки та вінки, які ставлять на труну.

Серед учасників заходу – представники Нацкопусу, волонтери, інші активісти.

 

Пізніше учасники акції запалили фаєри під МВС. Активісти тримали в руках фаєри чорного і білого кольорів. Вони скандували “Один за всіх і всіх за одного”, “Свободу політв’язням”, “Свободу Ріфмастеру”, тощо.

Активісти під Міністерством внутрішніх справ перебували менше 5 хвилин, потім вони пішли під Офіс генпрокурора.

Тим часом у пресслужбі Нацполіції заявили, що правоохоронці не обмежують доступ громадян до Офісу президента під час масових заходів.

“Правоохоронці стежать за правопорядком і проводять превентивні заходи. Перед Офісом президента облаштовані святкові локації, а також заплановані інші заходи.

Зважаючи на це, поліцейські посилили заходи безпеки. Поліція діалогу роз’яснює вимоги уряду щодо необхідності дотримання карантинних обмежень, також проводяться поверхневі перевірки. При цьому доступ громадян на територію не обмежений”, – сказано у заяві.

Днями суд у справі вбивства журналіста Павла Шеремета продовжив запобіжні заходи всім трьом обвинуваченим: Андрія Антоненка залишили під вартою, Юлію Кузьменко – під цілодобовим домашнім арештом, Яну Дугарь – під заставою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE