Politerno > Україна і світ > Росія брязкає зброєю в Охотському морі – Японія обурена

Росія брязкає зброєю в Охотському морі – Японія обурена

  • 14 Грудня, 2020
  • 770 Переглядів
  • 0

Японія засудила пуск чотирьох російської міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) Р-30 “Булава” з підводного крейсера стратегічного призначення К-551 “Володимир Мономах” в Охотському морі.

У центральних японських газетах  “Майніті сімбун” , “Санкей сімбун” та ін. відзначили близькість району пуску до кордонів країни, в чому вбачається сигнал не тільки Вашингтону, але і Токіо.

 

Максимальна дальність польоту міжконтинентальних балістичних ракет “Булава” становить 9 тис. кілометрів, і вони здатні проривати систему протиракетної оборони США. Також підкреслюється, що навчальний пуск новітньої АПЧ класу “Борей” відразу чотирьох МБР проведений вперше. Відгуки японських читачів були сповнені обурення, пишуть місцеві видання.

“Японії теж потрібно розробляти свої ударні ракети!”, – прокоментував блогер під ніком roj.

P51 пише: “Японії потрібні атомні підводні човни, без них в Охотському морі робити нічого! Там повно російських АПЧ. А в Південно-Китайському морі пасуться підводні човни Китаю. Конвенційної зброї нам мало. Воно не має таких можливостей, як атомна. Дивно, що, володіючи шостою в світі за розміром ексклюзивною економічною морською зоною, ми ще не обзавелися атомними підводними човнами”.

Sun вважає, що найкраща оборона – це наступ: “Японії необхідно ввести високу стримуючу силу для противника. Нам потрібно розробляти і запроваджувати новітні і найпотужніші озброєння!”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE