Politerno > Україна і світ > Кримський винзавод “Массандра” продали другу Путіна за 5,327 мільярда рублів

Кримський винзавод “Массандра” продали другу Путіна за 5,327 мільярда рублів

  • 14 Грудня, 2020
  • 703 Переглядів
  • 0

У анексованому РФ Криму 100% акцій винзаводу “Массандра” продано на аукціоні компанії “Південний проєкт” за 5,327 мільярда рублів, або 72,8 млн доларів.

Інформацію опубліковано на офіційному сайті для розміщення інформації про проведення торгів, передає “Крим. Реалії “.

 

ТОВ «Південний проект» зареєстровано в російському Санкт-Петербурзі і на 99,9% належить АТ «Акціонерний банк «Росія», основним акціонером якого є так званий “касир Путіна” мільярдер Юрій Ковальчук. У грудні 2017 року ця компанія купила завод шампанських вин «Новий Світ» в Судаку за 1,5 млрд рублів.

Російське видання “Проєкт” зазначає, що Ковальчук — можливо, найближча людина до Путіна. У 2008 році він працевлаштував у своєму медіахолдингу депутата Держдуми Аліну Кабаєву, незадовго до публікації про її можливе весілля з президентом. ЗМІ також називають Ковальчука «касиром Путіна». Після окупації Криму Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Ковальчука. Банк «Росія» наразі працює на півострові, він теж перебуває під санкціями.

Одним із співвласників банку “Росія” і гірськолижного курорту, куди інвестував банк, стала стара знайома Путіна Світлдана Кривоногих, дочку якої російські журналісти вважають позашлюбною дочкою Путіна. Ковальчук регулярно відпочиває разом із Путіним у Сочі, стверджує “Проєкт”. Він контролює багато важливих призначень, зроблених президентом РФ, упевнені розслідувачі.

Віце-прем’єр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомляв раніше, що стосовно осіб, які причетні до продажу винзаводу «Масандра», а також щодо майбутніх покупців підприємства, будуть введені як українські, так і міжнародні санкції.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з продажем даного кримського винзаводу.

Нагадаємо, двоюрідний племінник президента Росії Володимира Путіна, бізнесмен, колишній співробітник ФСБ РФ Роман Путін створює нову партію “Росія без корупції”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE