Politerno > Україна і світ > ЄС продовжив економічні санкції проти РФ за окупацію Криму на пів року

ЄС продовжив економічні санкції проти РФ за окупацію Криму на пів року

  • 10 Грудня, 2020
  • 705 Переглядів
  • 0

У четвер, 10 грудня, Євросоюз продовжив на пів року дію економічних санкцій проти Росії, введених за анексію Криму.

Про це повідомив прессекретар глави Євроради Баренд Лейтс, інформує “Крим.Реалії“.

“На саміті ЄС узгодили висновки про відносини ЄС і США і продовження санкцій проти Росії”, – написав він у Twitter.

Раніше в Росії поскаржилися, що санкції “створюють труднощі” в реалізації Федеральної цільової програми в окупованому Криму.

Європейський союз після окупації Криму в 2014 році і початку бойових дій на Донбасі ввів санкції, пов’язані з порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

Секторальні економічні санкції обмежують доступ певних російських банків і компаній на первинних і вторинних ринках капіталу в ЄС, накладають заборону на експорт і імпорт в торгівлі озброєннями, встановлюють заборону на експорт товарів подвійного призначення для військового використання або для військових кінцевих одержувачів у Росії, а також обмежують доступ Росії до певних технологій і послуг, які можуть бути використані у видобутку нафти і пошуку її покладів.

Нагадаємо, понад 60 країн на сьогоднішньому засіданні Генасамблеї ООН підтримали проєкт посиленої резолюції України щодо російської мілітаризації окупованого Криму.

Сьогодні стало відомо, що до 19 років колонії суворого режиму засудив так званий Верховний суд Криму українського бізнесмена Ленура Іслямова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE