Politerno > Україна і світ > США запровадили санкції проти Кадирова, його оточення та футбольного клубу – в МЗС РФ відреагували

США запровадили санкції проти Кадирова, його оточення та футбольного клубу – в МЗС РФ відреагували

  • 11 Грудня, 2020
  • 703 Переглядів
  • 0

США запровадили санкції проти 3 громадян Росії і 6 компаній, пов’язананих з главою Чечні Рамзаном Кадировим. У список санкцій потрапив і сам Кадиров. Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що нові санкції США проти наближених осіб Рамзана Кадирова є надуманими.

В опублікований Управлінням з контролю за іноземними активами список також увійшли шість організацій та п’ять фізичних осіб, пов’язаних з Кадировим.

Серед компаній, які потрапили в список санкцій – “Фонд імені Ахмата Кадирова” та футбольний клуб «Ахмат», і однойменний бійцівський клуб.

Обмеження  запровадили проти чеченського борця Тимура Дузагаева, який живе в Німеччині, помічника Рамзана Кадирова Данила Мартинова і повноважного представника Чечні при президенті РФ Зияда Сабсабі.

Повний список нових санкцій:

  1. Мартинов Данііл (радник Кадиров з безпеки)

  2. Усман Вахіт (віцепрем’єр Чечні)

  3. Сабсабі Зіяд (представник Кадирова)

  4. Симар Сатиш (тренер коней Кадирова)

  5. Дугазаеєв Тімур (представник Кадирова в Європі)

  6. Фонд Ахмата Кадирова

  7. Футбольний клуб “Ахмат”

  8. Абсолютний чемпіонат “Ахмат”

  9. “Ахмат ММА”

  10. “Чеченские минеральные воды”

  11. “Мегастройинвест”

“Чергова порція обмежень, як вже давно заведено в американців, має надуманий характер і не підкріплена доказами. Це незграбний піар-хід, спрямований на нав’язування міжнародній громадськості образу росіян як “порушників прав людини”, – заявила Марія Захарова.

Захарова зазначила, що людині, яка займалася санкційним списком, “фантазії не позичати”.

“Вони примудрилися підвести під рестрикції цілий футбольний клуб, добре відомий і за межами Росії. Пригадується, що колись в заборонених списках виявився московський басейн Чайка – очевидно, через те, що він розташований в Москві біля Кримського мосту. Якось поцікавимося в американських колег, що саме з географії нашої країни навіяло їм думку “потурбуватися” футбольним клубом”, – додала Захарова.

Нагадаємо, у 2017 році прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков змушений був виправдовуватися за слова глави Чечні Рамзана Кадирова, який заявив, що Росія має армію, яка може “поставити на рак весь світ”.

У четвер, 10 грудня, Євросоюз продовжив на пів року дію економічних санкцій проти Росії, введених за анексію Криму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE