Politerno > Україна і світ > У НАБУ забрали справу, де фігурує заступник Єрмака – реакція НАБУ

У НАБУ забрали справу, де фігурує заступник Єрмака – реакція НАБУ

  • 14 Грудня, 2020
  • 627 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва постановив передати справу, в якій фігурує заступник голови Офісу президента Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань.

Про це повідомило “Слідств.Інфо“, яке посилається на ухвалу суду від 14 грудня.

Рішення ухвалив суддя Сергій Вовк. До суду звернувся з відповідним позовом адвокат одного з підозрюваних у цій справі.

На його думку, зараз нібито існує порушення підслідності, тому НАБУ розслідувати це кримінальне провадження не може.

Суддя Вовк погодився з адвокатом і зобов’язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову забрати справу в НАБУ й передати її до Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Національне антикорупційне борю відповіло на рішення Печерського суду.

Організатори корупційних схем, викриті НАБУ та САП, готові на все, аби не допустити скерування їхніх справ до ВАКС. Найпопулярніша схема — зобов’язати Генерального прокурора через суд змінити підслідність у справі, що розслідують НАБУ та САП, і передати її до іншого органу.

Такі рішення суперечать закону. Адже розслідувати злочини, віднесені до підслідності НАБУ, може лише НАБУ, а ухвалювати судові рішення в них є виключною прерогативою Вищого антикорупційного суду, що обумовлено КПК”, – йдеться у заяві.

У Бюро зазначили, що лише впродовж останніх пів року через таку схему в НАБУ та САП намагалися забрати: справу “ВіЕБі Банку”, “справу ОАСК”, справу про $5 млн хабаря керівникам НАБУ та САП, справу за фактом підкупу експерта (у якій фігурує Татаров – ред.).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE