Politerno > Україна і світ > Оприлюднено запис розмови топ-менеджера ДТЕК про призначення Буславець керівником Міненерго

Оприлюднено запис розмови топ-менеджера ДТЕК про призначення Буславець керівником Міненерго

  • 16 Грудня, 2020
  • 653 Переглядів
  • 0

НАБУ опублікувало фрагмент перехопленої розмови за березень-квітень 2020-го року топ-менеджера ДТЕК та іноземної особи про жінку-кандидата на посаду глави Міненерго (згодом т.в.о. призначили Ольгу Буславець – ред.).

Про це йдеться у презентації НАБУ по справі “Роттердам +”, яке відомство презентувало під час засідання Комітету ВР з питань антикорупційної політики 15 грудня.

На фрагменті, який опублікувало НАБУ, топ-менеджер говорить, зокрема, що “є кандидат, жінка, з якою у нас добрі відносини… якщо за неї проголосують – це достатньо полегшить наше життя”, “її остання посада була Директор Департаменту електроенергії”, “вона – моя остання надія”.

Також топ-менеджер, зокрема, говорить, що “нам потрібен хтось, хто може консолідувати все це, потоки та різних людей в секторі…”.

Нагадаємо, слідство у справі “Роттердам+” зафіксувало факти, які можуть свідчити про вплив групи компаній “ДТЕК” – ініціатора запровадження формули – на кадрові призначення у владі, “наслідком чого стала кардинальна зміна позиції профільного міністерства у питанні відшкодування збитків”, завданих через дію формули.

Наприкінці листопада Кабінет міністрів на позачерговому засіданні ухвалив рішення звільнити тимчасово виконуючу обовʼязки міністра енергетики Ольгу Буславець.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE