Politerno > Україна і світ > Буславець звільнено з посади в.о. міністра енергетики

Буславець звільнено з посади в.о. міністра енергетики

  • 20 Листопада, 2020
  • 724 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні ухвалив рішення звільнити тимчасово виконуючу обовʼязки міністра енергетики Ольгу Буславець.

Про це повідомив представник Кабміну в парламенті Василь Мокан.

“Уряд ухвалив рішення про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету міністрів від 3 червня 2020 року №604 (“Про тимчасове покладання виконання обов’язків Міністра енергетики на Буславець О.А.)”, – йдеться у повідомленні.

Новим тимчасовим виконуючим обов’язки міністра енергетики буде заступник Буславець Юрій Миколайович Бойко (тезка колишнього міністра енергетики в уряді Миколи Азарова).

Як повідомляється на сайті Кабміну, Буславець “залишається працювати в урядовій команді”.

Нагадаємо, Буславець звинувачували в ухваленні рішень на користь енергохолдингу ДТЕК, що належить олігарху Рінату Ахметову. За даними ZN.ua чиновниця не виправдала надії та довіру президента Володимира Зеленського і тому він не перший місяць роздумує над ситуацією, що склалася – 30 березня він відкликав з Ради питання призначення Ольги Буславець главою Міненерго, хоча 16 квітня Кабмін призначив її виконуючою обов’язки.

Нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос заявив про конфлікт інтересів у діях т.в.о. міністерки енергетики Ольги Буславець, коли 8 травня вона дала “окреме доручення” “Енергоатому”, щоб зберегти від ліквідації підрозділ, в якому працює її син.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE