Politerno > Україна і світ > Зеленський шукає заміну в. о. міністра енергетики Буславець

Зеленський шукає заміну в. о. міністра енергетики Буславець

  • 23 Червня, 2020
  • 745 Переглядів
  • 0

В. о. міністра енергетики і захисту навколишнього середовища Ольга Буславець підозрюють у прийнятті ряду несанкціонованих рішень на користь підприємств Ахметова та Фірташа в енергетичній сфері.

За даними ZN.ua чиновниця не виправдала надії та довіру президента Володимира Зеленського і тому він не перший місяць роздумує над ситуацією, що склалася – 30 березня він відкликав з Ради питання призначення Ольги Буславець главою Міненерго, хоча 16 квітня Кабмін призначив її виконуючою обов’язки.

Як результат, на Банковій задумалися про призначення нового міністра енергетики. За даними джерела видання в Офісі президента, серед кандидатів на міністра: Валерій Кальченко, Віктор Куртев, Олександр Сагура і Костянтин Ущаповський. На даний момент кандидати проходять спецперевірку.

Валерій Кальченко. Його ім’я пов’язують з лідером “Батьківщини” Юлією Тимошенко і називають її соратником. З 2005 по 2006 і з 2007 по березень 2010 року він був головою Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). З 2011 по 2014 рік був членом Нацкомісії.

Віктор Куртев. ЗМІ пов’язує його з низкою скандалів. Згідно з інформацією судових реєстрів, фірми Куртєва є позивачем або відповідачем у 29 судових справах, у тому числі кримінальних. ЗМІ також називають його “наглядачем” за енергобізнесом Василя Хмельницького. У 2019 році Куртев балотувався в народні депутати від “Слуги народу” по 143 округу, але програв вибори.

Олександр Сагура. Згідно з даними ЗМІ, до вересня минулого року очолював наглядову раду “Тернопільобленерго”, також був директором “Укренергоконсалтинг”, яка управляє активами братів Суркісів в енергетиці.

Костянтин Ущаповський. Радник міністра Ігоря Насалика у 2017 р. в період прийняття закону “Про ринок електричної енергії”. Також екс-директор ДП “НЕК “Укренерго” (з квітня по грудень 2014 року). До червня 2019 року був заступником директора одного з підрозділів ДП “Енергоатом”.

Всі вищезгадані кандидати цілком могли б претендувати на заступників міністра, але зважаючи на коротку “лаву запасних” можна очікувати призначення міністром будь-кого з них.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос вбачає у діях т.в.о. міністерки енергетики Ольги Буславець конфлікт інтересів, коли 8 травня вона дала “окреме доручення” “Енергоатому”, щоб зберегти від ліквідації підрозділ, в якому працює її син.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE