Politerno > Україна і світ > Білорусь готується до “гарячої війни” – глава КДБ

Білорусь готується до “гарячої війни” – глава КДБ

  • 18 Грудня, 2020
  • 670 Переглядів
  • 0

В Білорусі нібито реалізовують “сценарій кольорової революції” і держава готується до “гарячої війни”.

Про це керівник КДБ Білорусі Іван Тертель сказав у виступі перед працівниками підприємства “Гродна-Азот” 17 грудня, повідомляє “Наша Ніва”. Видання отримало аудіозапис з цієї зустрічі та оприлюднило цитати з нього. 

 

Тертель говорить про те, що Білорусь опинилася на “розломі” у геополітичній боротьбі і що саме через це зараз в країні настільки напружена ситуація.

“Хто буде контролювати Білорусь, той буде домінувати у регіоні. Якщо тут буде домінувати Росія – це стане серйозним ударом по Україні. Ми у центрі “поділу світу”. У нас був реалізований жорсткий сценарій кольорової революції, до якого ми були готові”, – заявив керівник КДБ.  

Він також поскаржився, що Білорусь “програє інформаційну війну”, та звинуватив Польщу у тому, що нібито країна виділяє гроші на підбурювання настроїв студентів і трудових колективів.

“Ми готувалися до іноземної інтервенції, прикритої гуманітарними заходами. Готуємося і тепер… Ми готуємося до весни, ми знаємо, як буде розвиватися ситуація, діяти будемо жорстко. Справедливо, але жорстко. Будемо готуватися і до гарячої війни, не виключаємо і такого варіанту під виглядом гуманітарної місії”, – сказав він.

На його думку, цей “непростий період” триватиме півтора-два роки. 

Глава КДБ також назвав екскандидата у президенти Віктора Бабарика “маріонеткою російських ляльководів” і пообіцяв “гучний та відкритий процес”.

Також Тертель згадав загибель Александра Тарайковського на протестах влітку,  натякнувши, що навіть якщо його застрелили силовики – вони діяли правильно.

“Товариш Таравновський, чи Тарайковський, у Мінську загинув. Але хто бачив ці кадри – бачив, що чоловік стоїть перед ОМОНом, вийшов і нахабно стоїть. Він стоїть з якоюсь метою. Вибачте, хто був у США? Зупиняють машину – ти повинен покласти руки на руль. Коли не поклав, що з тобою зроблять? Пристрелять на місці”.

Згадавши нещодавню загибель активіста Романа Бондаренка, якого побили у дворі за спробу зупинити тих, хто знімав з паркану біло-червоно-білі стрічки, Тертель заявив, що не треба “нагнітати ситуацію”, доки “триває перевірка”.

13 листопада стало відомо, що Слідком призупинив розслідування смерті Александра Тарайковського, який помер ймовірно від пострілу силовиків.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE