Politerno > Україна і світ > Студенти кількох вузів проведуть акцію протесту через призначення Шкарлета

Студенти кількох вузів проведуть акцію протесту через призначення Шкарлета

  • 18 Грудня, 2020
  • 567 Переглядів
  • 0

У відповідь на призначення міністром освіти Сергія Шкарлета кілька студентських організацій заявили про проведення акції протесту.

Студенти декількох вузів виступили проти цього рішення, йдеться в листі студентського парламенту КНУ ім Тараса Шевченка.

Крім представників КНУ в акції вже беруть участь студенти Українського католицького університету, політехнічного інституту та Києво-Могилянської академії.

“Приєднуючись до студентського співтовариства Українського католицького університету, Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, Національного університету “Києво-Могилянської академії”, підтримуючи принципи академічної чесноти, дбаючи про забезпечення прав здобувачів вищої освіти, Студентський парламент Університету публічно виступає проти рішення Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України”, йдеться в листі.

Студенти впевнені, що міністр освіти зобов’язаний дотримуватися принципів академічної чесноти.

“На нашу щире переконання, міністр освіти і науки України має не тільки пропагувати принципи академічної чесноти, а й сам їх дотримуватися”, – заявило студентське співтовариство і додало, що міністром освіти не може бути людина, яка допустила плагіат у своїй науковій роботі.

Нагадаємо, під час години запитань до уряду у парламенті прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Сергій Шкарлет призначений на посаду міністра освіти та науки згідно з чинним законодавством, попри звинувачення на його адресу в плагіаті з боку освітянської спільноти.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE