Politerno > Україна і світ > Шкарлет таки став міністром освіти України

Шкарлет таки став міністром освіти України

  • 17 Грудня, 2020
  • 751 Переглядів
  • 0

Верховна Рада підтримала призначення міністром освіти та науки України Сергія Шкарлета.

Його кандидатуру підтримали 226 народних депутатів.

Зазначимо, що напередодні профільний комітет Ради не підтримав призначення Шкарлета на посаду. Народным депутатам порекомендували визначитися під час розгляду кандидатури в залі.

Зазначимо, що він є доктором економічних наук, членом-кореспондентом інженерної академії України. Однак його наукові досягнення виявилися в центрі скандалу – у статтях і монографіях Шкарлета виявили плагіат. У зв’язку з цим вчені антиплагіатної ініціативи “Дисергейт” виступили із заявою проти призначення Сергія Шкарлета. При цьому плагіат у його роботах підтвердили не лише українські фахівці, а й міжнародні. Шкарлет відкидає звинувачення в плагіаті і стверджує, що коректно вказував джерела цитат у своїх наукових роботах.

Водночас раніше викриті у плагіаті представники освітніх організацій і профспілок нещодавно направили президенту Володимиру Зеленському лист, у якому просять сприяти якнайшвидшому призначенню міністром освіти і науки Шкарлета. На противагу їм відомі українські науковці написали відкритого листа народним депутатам та голові Верховної Ради Дмитру Разумкову проти призначення міністром Сергія Шкарлета.

Комітет Верховної Ради з питань освіти не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Нагадаємо, 17 грудня народні депутати підтримали призначення голови Держгеокадастру Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE