Politerno > Україна і світ > НАЗЯВО офіційно заявило про плагіат в наукових роботах Шкарлета – той оскаржуватиме рішення

НАЗЯВО офіційно заявило про плагіат в наукових роботах Шкарлета – той оскаржуватиме рішення

  • 11 Вересня, 2020
  • 789 Переглядів
  • 0

Етичний комітет Національного агентства з питань забезпечення якості освіти виявив плагіат у роботах чинного в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Комітет виявив, що в 4 публікаціях Шкарлета було допущене використання текстових запозичень без посилання на джерело.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 11 вересня, повідомляють в НАЗЯВО. 

Варто зазначити, що рішення комітету має рекомендаційну силу. 

“Комітет встановив порушення у вигляді текстових запозичень без посилання на джерело у 4 публікаціях пана Шкарлета, відповідно, за результатами цієї роботи Комітет з етики рекомендує Національному агентству підтвердити встановлення цих порушень.

Крім того, звернутися до Національного університету “Чернігівська політехніка” з інформуванням про недоліки у роботі їхньої внутрішньої системи із забезпечення якості освіти”
, – повідомляють у відомстві. 

На засіданні комітету був присутній представник Сергія Шкарлета – адвокат Олександр Радченко.  

Наявність плагіату у роботах Сергія Шкарлета підтвердили також незалежні міжнародні експерти. Їм були надіслані уривки робіт, перекладені англійською мовою.

“Я переглянув усі уривки, наведені в документі, який Ви мені надіслали; я також використовував систему відповідності тексту, щоб виділити вміст, що дублюється. 

У всіх випадках є очевидним, що оригінальний матеріал був використаний повторно, або слово в слово, або з незначними змінами, що не змінило значення, таким чином, має місце повторне використання ідей, представлених у джерелі…

На основі цих спостережень я роблю висновок, що надані випадки відповідають міжнародно визнаному визначенню плагіату”,
– зазначає чеський експерт Томаш Фольтинек.

У свою чергу Сергій Шкарлет заявив, що буде оскаржувати рішення Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, який знайшов плагіат у його наукових роботах.

“У мене є чимало запитань до рішення Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (тексту самого рішення не надано). 

А також до складу комітету, методів і принципів його ухвалення.

І, перш за все, об‘єктивності та неупередженості самого процесу, який  став настільки заполітизованим, що годі й розраховувати на чесний висновок. 

Тому це рішення, яке, хочу наголосити, має суто рекомендаційний характер, буде оскаржене мною у законному порядку”, – зазначив очільник міністерства. 

Нагадаємо, що українські активісти та освітяни неодноразово виходили на акції протесту та вимагаливідставки Сергія Шкарлета з посади очільника Міністерства освіти і науки.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE