Politerno > Україна і світ > Шкарлет розповів про плагіат і підтримку “Партії регіонів” та Порошенка

Шкарлет розповів про плагіат і підтримку “Партії регіонів” та Порошенка

  • 4 Липня, 2020
  • 968 Переглядів
  • 0

В.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет відкидає звинувачення в плагіаті і стверджує, що коректно вказував джерела цитат у своїх наукових роботах.

Про це він заявив в інтерв’ю Lb.ua.

На звинувачення в копіюванні цілих абзаців роботи авторства Микитенко і Гребенюк Шкарлет відповів так: “З Микитенко я був виконавцем проєкту з 2011 року з Міжнародного науково-технічного університету. Є зареєстрована тема. Це моє авторське право, згідно зі статтею 13 Закону “Про авторські права”, яка поділяє всі суміжні права між всіма авторами. У мене з Микитенко спільний науковий доробок. Я маю право взагалі не посилатись на свої статті, і в науковому світі це є нонсенсом”.

В іншій роботі, стверджує в.о. міністра, він використовував напрацювання докторанта Ружицького. “Я стою під загальною редакцією монографії, а загальна редакція передбачає, що я міг би взагалі не писати. Я формую концепцію, формую зміст, мету та завдання. Це взагалі некоректно – писати про плагіат у цій частині”, – сказав він.

У відповідь на репліку журналістки, що в його роботах дослівно цитуються інші наукові праці без вказівки джерела запозичення, Шкарлет сказав: “Ви щось перекручуєте. Там що, посилань немає у мене? Ви упереджені, у мене там є квадратні дужечки”.

Він заявив, що “не зобов’язаний посилатися на всі статті з інтернету” і посилається “лише на першоджерело”.

Також Шкарлет стверджує, що балотувався до облради через тиск ОДА, а журналістам про повну підтримку поглядів і принципів “Партії регіонів” не говорив.

“У 2010 році мене обрали ректором, в травні я почав виконувати свої обов’язки. У вересні люди з керівництва обласної адміністрації мені сказали:”Ти балотуєшся”. Попит на рейтингових політиків завжди був, є і буде”, – розповів Шкарлет, додавши, що “реально не міг” відмовитися від цієї пропозиції.

В.о. глави Міносвіти заперечує, що в 2010 році говорив журналістам про повну підтримку поглядів і принципів “Партії регіонів”.

“Для мене це дуже дивне інтерв’ю. Повірте, я цього інтерв’ю реально не читав. І точно такого не міг сказати. … Я такої фрази не говорив. … Я не давав це інтерв’ю. Можливо, там є питання, які мені задавали, але цей абзац я взагалі не пам’ятаю”, – сказав Шкарлет.

Цитата з інтерв’ю Сергія Шкарлета виданню “Свобода ФМ” 17.10.2010:

За словами Шкарлета, з міністром освіти часів Януковича Табачником у нього були робочі відносини – такі ж, як з іншими главами Міносвіти Гриневич, Квітом і Вакарчуком.

Про те, що він 5 років був депутатом БПП у Чернігівській облраді, Шкарлет розповів так: “Петра Порошенка в 2015-му році вибрали 54% виборців, в той час він  був найбільший рейтинговий політик. Були великі надії, у мене так само. Я тоді в ті 54% я теж входив, підтримав”.

Нагадаємо, 25 червня Кабінет Міністрів України призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти і науки.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав призначення Сергія Шкарлета виконуючим обов’язки міністра освіти і науки випробувальним терміном та шансом проявити себе. 

30с червня біля будівлі Кабміну близько сотні людей влаштували акцію протесту проти призначення Сергія Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти і науки, потім вони пішли під Офіс президента.

Шкарлет – учасник декількох скандалів. Ресурс “Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях” виявив, що 27% монографії кандидата на пост міністра освіти, а нині ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета – це текстові запозичення у інших авторів без належних посилань на них (плагіат). Сам Шкарлет заперечує звинувачення в плагіаті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE