Politerno > Україна і світ > “Шкарлет = Табачник 2.0”: під Кабміном і ОП протестують проти призначення Шкарлета. ВІДЕО – ФОТО

“Шкарлет = Табачник 2.0”: під Кабміном і ОП протестують проти призначення Шкарлета. ВІДЕО – ФОТО

  • 30 Червня, 2020
  • 1170 Переглядів
  • 0

Біля будівлі Кабміну близько сотні людей влаштували акцію протесту проти призначення Сергія Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти і науки, потім вони пішли під Офіс президента.

Про це повідомляє hromadske з місця події.

Зранку 30 червня активісти вийшли з акцією протесту під будівлю Кабміну в центрі Києва. Вони скандували “Шкарлет – чорт” та “Шкарлет – геть!”

Відзначається, що в акції також взяв участь український науковець Антон Сененко, до якого нещодавно приходив куратор зі Служби безпеки України, через те, що він був на попередньому мітингу проти Шкарлета.

За словами Сененка, в СБУ його попросили повідомляти про інші протести.  

Пізніше учасники акції ходою дійшли до Офісу президента, але їх поліція далі не пропускала. У людей перевіряли сумки.

Мітингарі влаштували сидячий протест біля ОПУ і вимагали поліцію зробити коридор, щоб вони змогли пройти до Зеленського.

Також вони встановили унітаз із написом “Для дипломів від Шкарлета”. Вони озвучили в мікрофон своє обурення призначенням Шкарлета, зокрема через те, що в його наукових працях знайшли плагіат.

Активісти незадоволені тим, що новопризначений в. о. міністра освіти балотувався свого часу в депутати від Партії регіонів. Як кажуть активісти, Шкарлет був тісно пов’язаний з міністром освіти часів Януковича – Табачником.

Крім того, активісти обурені тим, що, очолюючи Чернігівський університет, він дозволяв собі дорогий автомобіль за державний кошт.

Згодом коридор для них все ж зробили. Учасники передали в Офіс президента плакати.

Нагадаємо, 25 червня Кабінет міністрів призначив колишнього “регіонала”, ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти та науки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE