Politerno > Україна і світ > ПФУ почав виплачувати ФОПам та найманим працівникам 8 тисяч – інструкція

ПФУ почав виплачувати ФОПам та найманим працівникам 8 тисяч – інструкція

  • 23 Грудня, 2020
  • 459 Переглядів
  • 0

Пенсійний фонд України почав виплачувати одноразову матеріальну допомогу фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам, які вже подали заявки, в розмірі 8000 гривень.

Про це повідомляє прес-служба ПФУ.

Як зазначаються в повідомленні, 22 грудня 2020 року Пенсійним фондом України 280,3 тисячам осіб профінансовано 2 242,8 млн грн.

Відзначимо, в Україні запровадили три програми виплат бізнесу, який постраждав через запровадження карантину. Одна з програм – це виплата 8 тисяч гривень найманим працівникам та ФОПам тих видів діяльності, які постраждали від карантину. Перелік таких ВЕД затверджений Кабінетом міністрів України. Заявки необхідно подавати через портал “Дія” до 31 грудня.

У Пенсійному фонді підрахували, що виплати карантинних 8 тисяч гривень можуть отримати понад 1 млн осіб.

У першу чергу виплат через “Дію” ФОПам та найманим працівникам перерахували 2,2 мільярда гривень – це майже 280 тисяч українців.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у своєму Telegram.

Усього в перший день допомогу сумою 8 тис грн отримали 278 тисяч українців, загальна сума виплат становить 2,23 млрд грн.

Наразі подано 312 тисяч заяв на виплати, зазначає Федоров. Подача документів по програмі виплати 8 тис грн ФОПам і найманим працівникам триває до 31 грудня 2020 року: хто звернеться до 21 грудня, отримає кошти до нового року, хто після 21-го – уже в новому році.

Оформлення через портал “Дія” 

  • Спершу потрібно зареєструватися (чи авторизуватися) на diia.gov.ua через кваліфікований  електронний підпис або BankID;

  • У розділі “Послуги” обрати “Одноразова матеріальна допомога ФОП та найманим працівникам”;

  • Далі потрібно підтвердити  своє поточне місце роботи;

  • Введіть номер свого гривневого рахунку у форматі IBAN. Отримати кошти можна лише на особистий рахунок. Дізнатися IBAN рахунку можна тут;

  • Перевірте та надішліть заповнену заяву.

Після цих кроків очікуйте повідомлення про нарахування виплати, що надійде до 31 грудня 2020 року.

Оформлення через застосунок “Дія” 

  • Спершу також потрібно авторизуватися: це можна зробити через свій Приват24, Monobank, або BankID;

  • У розділі “Послуги” обрати “Отримати допомогу”;

  • Далі потрібно ввести номер свого гривневого рахунку у форматі IBAN. Отримати кошти можна лише на особистий рахунок. Дізнатися IBAN рахунку можна тут;

Після цих кроків очікуйте повідомлення про опрацювання заяви, виплата надійде до 31 грудня 2020 року.

“Дія” автоматично перевіряє введені дані у реєстрі Пенсійного фонду щодо відповідності умовам надання допомоги.

Послугу можуть отримати наймані працівники та фізичні особи-підприємці, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні.

Нагадаємо, 4 грудня Верховна Рада ухвалила президентський закон №4429, який передбачає одноразову фінансову допомогу ФОПам та найманим працівникам під час епідемії COVID-19.

У Києві проходять масові акції протесту, на яких ФОПи вимагають скасування фіскалізації та наполягають на тому, що відтермінування запровадження касових апаратів на рік їх “не врятує”.

Підприємці зазначають, що допомога від держави в розмірі 8000 гривень жодним чином не поліпшить їхнє фінансове становище і вимагають скасування запровадження локдауну в січні 2021 року.

Учора біля Палацу “Україна”, де мав відбутися концерт “95 кварталу”, підприємці вимагали скасувати локдаун для малого і мікробізнесу та фіскалізацію для ФОПів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE