Politerno > Україна і світ > Микитась через Холодова передав “слугам” $2 млн на вибори в обмін на підтримку в ОП

Микитась через Холодова передав “слугам” $2 млн на вибори в обмін на підтримку в ОП

  • 23 Грудня, 2020
  • 742 Переглядів
  • 0

Скандальний екскерівник “Укрбуду” Максим Микитась заявив, що підтримував партію “Слуга народу” під час парламентських виборів, очікуючи отримати преференції від нової влади.

Про це він розповів в інтерв’ю Цензор.НЕТ.

 

За його словами, надати фінансову допомогу “слугам народу” йому запропонував головний юрист “Укрбуду” В’ячеслав Мармиш.

“З квітня 2019 року Мармиш без мого відома почав контактувати з різними людьми, мабуть, вже тоді задумав пограбування компанії. Він звів мене з Андрієм Холодовим, який зараз є народним депутатом “Слуги народу”. Через Холодова Мармиш пообіцяли підтримку в ОП. І Мармиш втягнув мене у фінансування виборчої кампанії “слуг народу” в Києві”, – розповів Микитась.

Забудовник стверджує, що передав на потреби партії $2 млн. Гроші передавали через депутата СН Андрія Холодова (зараз – заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. – Ред.)

“Холодов відповідав за половину (п’ять) округів “слуг народу” в Києві. І йому потрібні були гроші на проведення виборів. Плюс на його прохання я передав усі білборди “Укрбуду” для виборчої кампанії Холодова. Холодов говорив, що у нього 25 депутатів, свій депутатський корпус, плюс він хвалився, що вони куми з Медведчуком”, – стверджує Микитась.

Він додав, що після виборів Холодов не пам’ятав про взяті на себе зобов’язання допомагати “Укрбуду” вирішувати проблеми.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтину Дубоносу, який фігурує у справі про заволодіння майном Нацгвардії.

ВАКС визнав звинувачення Микитася підставою для затримання – а значить, НАБУ отримало всі підстави для затримання Татарова. Відповідно до заяв Микитася, саме Татаров домовлявся з Дубоносом. І саме Татаров, за словами Микитася, став вигодонабувачем ліквідації компанії “Укрбуд”.

Підозрюваний у справі про заволодіння майном Національної гвардії екснардеп Максим Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 мільйонів гривень, після чого був звільнений з СІЗО.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE