Politerno > Україна і світ > Хабар Микитася Гройсману: у справі “Укрбуду” з’явилися важливі деталі

Хабар Микитася Гройсману: у справі “Укрбуду” з’явилися важливі деталі

  • 4 Грудня, 2020
  • 1229 Переглядів
  • 0

Детективи НАБУ 1-2 грудня провели обшуки в компаніях, які пов’язують з експрем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Розслідування ведеться у справі про хабарі будівельної компанії “Укрбуд”.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

 

За його словами, обшуки проводилися за наводкою екс-нардепа Максима Микитася, який був фактичним власником “Укрбуду”.

“Микитась передав НАБУ і САП свій телефон, документи і дав свідчення про держслужбовців, яким він передавав хабарі”, – стверджує журналіст, уточнюючи, що екс-нардеп нібито також дав свідчення проти заступника голови ОП Олега Татарова і замначальника експертного центру МВС Костянтина Дубоноса, якого ВАКС узяв під варту з альтернативою внесення застави 1 млн гривень.

Вищий антикорупційний суд 26 листопада ухвалив рішення, в якому йдеться про зустріч Микитася з Гройсманом у вересні 2017 року, на якій тодішній народний депутат пообіцяв прем’єру хабар у вигляді нежилих приміщень в ЖК “Аристократи” на Печерську в Києві. За словами журналіста, мова йде про будівлі за адресою Євгена Коновальця, 34. Варто відзначити, що там же знаходиться офіс Володимира Гройсмана.

“Приміщення площею близько 2000 квадратних метрів оцінюються на ринку не менше ніж в 2 млн. доларів”, – пише Юрій Бутусов, уточнюючи, що приміщення передали структурам Гройсмана в грудні 2017 року і оформили на підприємця з Вінницької області, де екс-прем’єр довгий час був мером облцентру і має політичний вплив.

Нагадаємо, журналіст Владислав Сидоренко на сторінці в мережі Facebook повідомив, що колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман отримував хабар у 75 млн грн від підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії керівника “Укрбуду” Максима Микитася.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE