Politerno > Україна і світ > Журналіст заявив, що Гройсман отримував 75 млн грн хабаря від Микитася. ДОКУМЕНТ

Журналіст заявив, що Гройсман отримував 75 млн грн хабаря від Микитася. ДОКУМЕНТ

  • 4 Грудня, 2020
  • 1285 Переглядів
  • 0

Колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман отримував хабар у 75 млн грн від підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії керівника “Укрбуду” Максима Микитася.

Про це повідомляє журналіст Владислав Сидоренко на сторінці в мережі Facebook.

 

“У розпорядженні редакції “Свободного” постанова Вищого антикорупційного суду, закритого засідання, на якому суддя дає дозвіл на обшуки і вилучення документів щодо одного з об’єктів нерухомості, які належали корпорації Укрбуд. У постанові описується, за яких обставини і де/як, приміщення в центрі Києва площею 2000 кв.м., вартістю понад 75 млн грн, були передані Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману хабар”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 жовтня 2019 року Антикорупційний суд заарештував екснардепа Микитася з можливістю застави 80 млн грн. Під варту його взяли просто в залі засідань.

За версією слідства, ГУ Нацгвардії України і компанія-забудовник “Укрбуд”, що належить екснардепу, уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс. За це Нацгвардія повинна була отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Однак, у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як потім встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша від тієї, в яку оцінили квартири на Печерську. У справі проходять чотири особи.

Національне антикорупційне бюро розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до так званої справи “Укрбуду” про фальсифікацію експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

У НАБУ заявили про тиск на слідство у справі про привласнення майна Нацгвардії з боку Офісу генпрокурора, оскільки генпрокурор Ірина Венедіктова замінила процесуальних керівників.

Максим Микитась пішов на угоду зі слідством, йому змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт, повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” інформоване джерело.

В Офісі генпрокурора заявили, що Національне антикорупційне бюро безпідставно звинуватило ОГП нібито в перешкоджанні притягненню винних до відповідальності у справі Нацгвардії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE