Politerno > Україна і світ > Микитась заплатив 50 млн, після чого був звільнений із СІЗО

Микитась заплатив 50 млн, після чого був звільнений із СІЗО

  • 3 Грудня, 2020
  • 903 Переглядів
  • 0

Підозрюваний у справі про заволодіння майном Національної гвардії екснардеп Максим Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

До бюджету сплачено 50 млн грн від загальної суми збитків розміром 81,64 млн грн, повідомляє Бюро.

Відомство зазначає, що в цьому ж провадженні накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 300 млн і в дохід держави стягнуто заставу 30 млн за порушення покладених на підозрюваного обов’язків.

Як повідомив у Facebook журналіст Юрій Бутусов, Микитась звільнений із СІЗО і знаходиться у себе вдома.

“Інформацію про звільнення із СІЗО Цензор.Нет підтвердив сам Микитась. Микитась зараз знаходиться у себе вдома. Однак він не звільнений від кримінальної відповідальності у цій справі, змінені тільки умови утримання на період слідства”, – написав він.

До 24 грудня Микитась повинен був знаходитися під арештом у СІЗО, однак він і його співробітники пішли на співпрацю з детективами НАБУ і прокурорами САП.

“Микитась та дві його співробітниці дали свідчення, які викривають у корупції колишнє командування Нацгвардії, заступника голови Офісу президента Олега Татарова і ряд інших відомих людей. На підтвердження своїх слів Микитась надав також записи свого телефону, документи”, – написав Бутусов.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтину Дубоносу, який фігурує у справі про заволодіння майном Нацгвардії.

Рішення Вищого антикорупційного суду щодо Дубоноса означає, що точно так само найближчим часом має бути затриманий заступник голови Офісу Президента Олег Татаров. ВАКС визнав звинувачення Микитася підставою для затримання – а значить, НАБУ отримало всі підстави для затримання Татарова. Відповідно до заяв Микитася, саме Татаров домовлявся з Дубоносом. І саме Татаров, за словами Микитася, став вигодонабувачем ліквідації компанії “Укрбуд”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE