Politerno > Україна і світ > Замість ДК “Укроборонпром” створять холдинг – завдання Зеленського

Замість ДК “Укроборонпром” створять холдинг – завдання Зеленського

  • 3 Грудня, 2020
  • 612 Переглядів
  • 0

У 2021 році замість державного концерну “Укроборонпром” буде створений холдинг “Оборонні системи України”.

Президент Володимир Зеленський поставив завдання перед новим гендиректором ДК “Укроборонпром” наступного року реформувати систему для забезпечення Збройних сил України якісною військовою технікою, заявив під час прес-конференції Юрій Гусєв.

“Минулого тижня ми кілька разів зустрічалися з Верховним головнокомандувачем Збройних сил Президентом України Володимиром Олександровичем Зеленським, який поставив дуже чіткі завдання для трансформації, реформування і створення ефективної системи забезпечення озброєнням і військовою технікою Збройних сил України”, – сказав Гусєв.

Планується, що наступного року “Укроборонпром” припинить своє існування. Будуть створені нові холдингові компанії, які працюватимуть за принципами корпоративного управління, прозорості, щоб забезпечити уникнення будь-яких корупційних чи інших ризиків.

За словами Гусєва, замість концерну створять холдинг “Оборонні системи України” до якого ввійдуть холдинги, які опікуватимуться, авіаремонтом, бронетехнікою, високоточним озброєнням, боєприпасами, радарними і морськими системами. 

Також планується створити аерокосмічний холдинг, який буде займатися авіабудуванням, аерокосмічними компонентами, космічними системами.

Гусєв зазначив, що утворення нового холдингу передбачає також формування наглядової ради.

При цьому він заявив, що це лише попередня концепція, яка потребує обговорення, розгляду і затвердження.

Глава концерну додав, що президент Володимир Зеленський дав йому доручення, щоб “Укроборонпром” у тому вигляді, який створювався ще Саламатіним, припинив своє існування і була запроваджена корпоративна культура управління.

Перші рішення щодо реалізації реформи концерну очікуються у наступні 6 місяців.

Гусєв додав, що з часу призначення 3 грудня ще не був на новому робочому місці. Щодо кадрових рішень він заявив, що будуть розглядати роботу кожного працівника.

Як повідомлялося вранці 3 грудня, Володимир Зеленський звільнив Ігоря Фоменка від виконання обов’язків гендиректора “Укроборонпрому” та призначив Юрія Гусєва генеральним директором цього концерну.

Фоменко очолив “Укроборонпром” у жовтні 2020 року після звільнення Айвараса Абромавичуса з посади гендиректора цього державного концерну, яку він обіймав із серпня 2019 року.

Юрій Гусєв у 2014-2016 роках був заступником міністра оборони України. З липня 2019 року очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. Кандидат економічних наук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE