Politerno > Україна і світ > Міноборони не замовило у підприємств Укроборонпрому жодного дрона-камікадзе – менеджер компанії

Міноборони не замовило у підприємств Укроборонпрому жодного дрона-камікадзе – менеджер компанії

  • 24 Липня, 2023
  • 1386 Переглядів
  • 0

В Укроборонпромі визнали, що через відсутність замовлення Міноборони в країні досі не відбувається серійне виробництво БПЛА. Міноборони з початку повномасштабної війни не замовила в Укроборонпрому жодного дрона-камікадзе.

Про це заявив менеджер проектів держконцерну Олег Болдирєв, більш відомий як Мартін Брест, у коментарях у Facebook.

Як повідомив Болдирєв, жодного дрона від підприємств Укроборонпрому не було замовлено. Тобто ні про яке серійне виробництво БПЛА на підприємствах цієї організації не йдеться. Саме такий коментар він залишив під постом у Facebook журналіста Олександра Суркова.

“Сьогодні на фронті противник має вагому перевагу як у дронах, так і РЕБ. Бо за півтори роки війни гусєвський оборонпром не те що не поставив на конвеєр типові зразки – але й не запропонував для ЗСУ жодного ефективного рішення. Все що вони демонстрували у презентаціях весь цей час – не результат роботи “потужних КБ”, а інді-розробки наших кулібіних-одиначок які себе приписують чиновники з зарплатнями космонавтів”, – написав журналіст.

На це Болдирєв написав, що Укроборонпром не є розпорядником бюджетних коштів:

“Укроборонпром не може виробляти будь-що, чого в нього не замовить держава. Бо інакше це “нанесення збитків державі”. Так от. За весь час з початку повномашстабки Міноборони як основний замовник не те що дрона не замовило – навіть не виявило зацікавленості. А по закону, без вимоги держави Укроборонпром не має права витрачати кошти”, – написав він.

Нагадаємо, росіяни ввечері обстріляли касетними боєприпасами Констянтинівку Донецької області – загинула дитина, ще щонайменше шестеро цивільних поранені.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE