Politerno > Україна і світ > У справі Микитася заарештовано посадовця МВС

У справі Микитася заарештовано посадовця МВС

  • 2 Грудня, 2020
  • 992 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтину Дубоносу, який фігурує у справі про заволодіння майном Нацгвардії. 

Дубоноса узяли під варту з альтернативою внесення застави 1 млн гривень, повідомляє Спеціальна антикорупційна прокуратура.

 

Строк дії запобіжного заходу – до 30 січня 2021 року.

Дубоноса було затримано 28 листопада на підставі сенсаційних свідчень забудовника Максима Микитася, який перебуває під вартою у справі про обмін квартир Нацгвардії України.

Микитась дав свідчення і підтвердив їх листуванням у телефоні, що адвокат компанії “Укрбуд” Олег Татаров дав хабар експерту МВС Дубоносу для фальсифікації результатів експертизи про розмір заподіяної шкоди в результаті угоди з Нацгвардією в 2016-17 роках.

Рішення Вищого антикорупційного суду щодо Дубоноса означає, що точно так само найближчим часом має бути затриманий заступник голови Офісу Президента Олег Татаров. ВАКС визнав звинувачення Микитася підставою для затримання – а значить, НАБУ отримало всі підстави для затримання Татарова. Відповідно до заяв Микитася, саме Татаров домовлявся з Дубоносом. І саме Татаров, за словами Микитася, став вигодонабувачем ліквідації компанії “Укрбуд”.За версією слідства, Дубонос отримав від Микитася хабар у вигляді паркомісця за 250 тисяч грн. А натомість той на папері зменшив суму збитків від справи з 81 млн до 7 млн грн.

На засіданні прокурор повідомив, що між посадовцем “Укрбуду” та нинішнім заступником голови ОП Олегом Татаровим відбувалася переписка, в якій Татаров надсилав скан паспорту особи, на яку треба було зареєструвати паркомісце зі 100% знижкою.

1 грудня 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні нового злочину колишньому народному депутату Максиму Микитасю у справі держкомпанії “Укрбуд”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE