Politerno > Україна і світ > Венедіктова врятувала Татарова від затримання, відсторонивши від справи усіх прокурорів САП, – Бутусов

Венедіктова врятувала Татарова від затримання, відсторонивши від справи усіх прокурорів САП, – Бутусов

  • 2 Грудня, 2020
  • 1176 Переглядів
  • 0

У середу о 10:00 детективи НАБУ планували затримати заступника голови ОП Олега Татарова, втім жодних слідчих дій зробити не змогли.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов. Далі наводимо переклад допису журналіста.

 

Операцію детективів НАБУ із затримання заступника голови ОП Олега Татарова зірвано – Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відсторонила від справи Татарова всіх чотирьох прокурорів САП, які вели справу Микитася і Татарова, і зробила процесуальним керівником у справі … саму себе!

Це просто безпрецедентно!

Сьогодні о 10.00 детективи НАБУ повинні були затримати заступника голови ОП Олега Татарова. Однак жодних слідчих дій зробити не змогли – начальник відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків і три прокурори, які вели справу забудовника Максима Микитася, забезпечили підписання угоди зі слідством і прийняли рішення затримати Татарова, без всякого оповіщення були відключені від доступу до даної справи в електронному реєстрі. Ця інформація підтверджена джерелами Цензор.НЕТ в НАБУ, САП і ОГПУ.

Як виявилося, вчора вночі Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відсторонила від справи Татарова всіх чотирьох прокурорів. Процесуальним керівником у справі Венедіктова призначила саму себе, а також в.о. глави САП Максима Грищука, який раніше не займався цією справою.

Цензор.НЕТ спілкувався зі співробітниками НАБУ і САП, вони шоковані цим рішенням і не знають подібних прецедентів у своїй роботі. По суті підозрюваного врятовано від затримання та притягнення до відповідальності шляхом відсторонення від посади прокурорів у справі!

Президент України Володимир Зеленський, попри підозру НАБУ, відмовляється звільняти або хоча б усувати від роботи заступника глави свого Офісу, якого він призначив куратором роботи правоохоронних органів.

Генеральний прокурор, призначена президентом, втручається в хід розслідування кримінальної справи проти найближчого співробітника президента, і блокує підготовлений арешт Татарова.

За даними джерел видання, учора увечері в Офісі президента Зеленський провів нараду у справі Татарова, і ОП вирішив його захищати, нібито у НАБУ немає достатніх доказів.

Однак сьогодні Вищий антикорупційний суд визнав звинувачення Микитася на адресу Татарова і його спільника – експерта МВС Дубоноса достатніми, і виніс рішення про утримання Дубоноса під вартою на період слідства, або вихід під заставу в розмірі 1 мільйона гривень.

Але затримати Татарова і взяти його під варту не можна – тому що всі ті, хто мав прийняти рішення, від справи відсторонені, і зараз новий склад процесуальних керівників вивчатиме справу.

За даними джерел видання, на понеділок генпрокурор Ірина Венедіктова призначила заслуховування справи Татарова і Микитася в ОГПУ, за участю нових процесуальних керівників, і з запрошенням відсторонених прокурорів САП. До цього моменту, очевидно, Татаров буде захищений від арешту НАБУ, і зможе використовувати своє службове становище для того, щоб продовжити впливати на хід слідства й уникнути кримінальної відповідальності.

Цілко вірогідно, НАБУ готує заяву з приводу даної суперскандальної ситуації.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE